„Хера – Варна“ атакува три финала напролет

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Участие в три финала на държавния шампионат е главната цел на момичетата от хандбалния клуб „Хера – Варна“. През есенния полусезон на първенството в зона „Черно море“ младите таланти, водени от треньорките Димка Предьова и Гергана Ефтимова, показаха израстване в сравнение с миналата година и убедиха публика и специалисти, че имат място в заключителните турнири на шампионата, съобщиха от пресцентъра на клуба.

С актив от 4 победи и 1 загуба приключи формацията на 12-годишните девойки. Това им отреди временното второ място след лидера „Бяла“. Визи за финалите вземат първите два тима.

14-годишните момичета записаха 2 победи и 2 загуби и засега са трети в групата, но имат шанс и за второто място. Регламентът предвижда в тази възраст първите три формации да са на финал.

В надпреварата при момичетата до 16 години любопитна „въртележка“ остави на второ място „Хера – Варна“. За финалите отиват първите 2 тима, но интересното е, че в есенното класиране лидерът „Бяла“, „Хера – Варна“ и „Васил Левски“ (Нови пазар) са с еднакъв точков актив, а варненки са втори само по голова разлика.

През есента „Хера – Варна“ се представи с отбор и при жените в „Б“ група. Варненки записаха 2 победи, като голяма стойност има успехът им срещу опитния тим на „Бяла“.

„Изпращаме успешен есенен полусезон. Имаме реални шансове три от съставите ни да са на финалите на шампионата. При 11-годишните тази година играха момичетата от възрастовата група до 10 г., като идеята бе малките да се обиграват. Със същата идея в клубната ни политика нашите 16-годишни девойки се включиха при жените в „Б“ група, водени от играещата треньорка Димка Предьова. От създаването на клуба се водим от мисълта да изградим възрастова пирамида и да направим представителен женски отбор на Врана в елита. И това ще се случи, тъй като всяка година надграждаме“, обобщава Николинка Янкова, президент на „Хера – Варна“.

Хандбалистките са в 10-дневна почивка, подновяват тренировките на 3 януари.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close