Разказ от другата страна на зависимостта: За да ти хареса, хазартът ще те излъже! Ще ти прошушне, че си велик…

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

“Никой не планира да направи един залог и да съсипе живота си…Не! Хазартът започва случайно. В ден, когато родителите ти не те разбират или пък гаджето ти те е зарязало…Мотаеш се сам или с приятели. Леко скучно, малко самотно, някак прецакано. Светът сивее и изглежда скапано място…”

Така започва “Хазарт – Разказ от другата страна на зависимостта”, видео на Фондация “От другата страна”, което си струва всеки да види.

Посланията, които докосват, отправят вълнувашо Стоян Дойчев, Яна Титова, Александър Алексиев, Валери Йорданов, Гергана Гълъбова, Радина Думанян, Юлиан Костов, Ая Алексиев, Мартин Ангелов.

Кампанията е на фондация “От другата страна”, фондация “Не мигайте пред българското кино” и NO BLINK studio.

„Разкази – от другата страна на зависимостта“ се изпълнява по Национална програма за изпълнение на младежки дейности с финансовата подкрепа на Министерство на младежта и спорта.

Ето какво споделят за себе си от Фондация “От другата страна”:

Фондацията бе учредена през 2017 година от Весела Тотева, която намери своето призвание в това да разкаже собствената си история, тази на една хероинова наркоманка. След 8 години борба с духа на зависимостта, чрез воля, вяра и любов, тя намери спасението. Но много други не успяха. Весела вярваше, че разказвайки историята си директно и без да крие нищо, тя можеше да накара човек да се замисли. Това се превърна в каузата на живота ѝ, който за жалост приключи внезапно през март 2019 година. Валя (дъщерята на Весела), Алек Алексиев, Александър Каролев и съмишленици, продължават нейната мисия.

Вярваме, че проблемът със зависимостите е много по-често срещан отколкото хората си мислят, особено сред младите в обществото. Статистики проведени с помощта на Национален фокусен център за наркотици и наркомани сочат, че над 25% от ученици 9-12 клас из цялата страна са вземали поне едно наркотично средство – ‘реалният’ процент сигурно е много по-висок. На тази тема почти не се говори, а напротив – темата е табу. Вярваме, че младите взимат неинформирани избори, които ги афектират понякога дори и за цял живот… Вярваме, че ако бъде разказана грозната истина по един достъпен за младите начин, можем да предотвратим срещата им с този свят.

(Visited 9 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close