Учители и ученици от СУ “Гео Милев” посетиха Полша по проект “Steam the music”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Ученици и учители участваха в международна среща по програма „Еразъм+“ в гр. Lodz, Полша. Заедно със свои връстници от Естония, Италия, Унгария и Полша те работиха по проект  „Steam the music“  от 20 до 24 март 2022 г. Това съобщиха от СУ “Гео Милев” във Варна.

В програмата домакините включиха творческа работилница за изработване на музикални  инструменти от отпадъчни материали, ИКТ задачи свързани със SCRATCH, интердисциплинарен урок по математика и музика. Учениците имаха възможност да се запознаят със сцената, залата, гримьорните, гардероба и музикалните инструменти в Lodz Philharmonic Theatre и да участват в уъркшоп с кахон, подготвен от професионален музикант.

Посетиха Музикалната академия в града, където разделени на групи,  участваха в три различни дейности свързани със записване на музика, виртуална реалност и запознаване с историята, устройството и звученето на пианото.   

На следващия ден участниците в проекта се срещнаха със соколар, който се грижи за няколко птици, които представи   в училището.Той разказа много за звуците, които птиците издават, за уменията им да се ориентират и демонстрира своите думи  чрез  птиците, които представи – ястреб, сова, мишелов и др.

Как да превърнат гласа си в инструмент учениците научиха по време на уъркшоп за  бийтбоксинг. Освен,че наблюдаваха различни демонстрации на професионалистите, те самите се включиха със свои опити и изпълнения.

Творческата  работилница  в Театър Powszechny  бе свързана с акустиката, гласовите възможности, пластиката и елементите, които правят един театрален спектакъл интересен за публиката. Децата изпълняваха различни творчески задачи под ръководството на професионален актьор.

Учениците имаха възможност да посетят музеят на кинематографията, който се помещава в двореца на Чарлз Халер в града. Градът е център на филмова  продукция от самото начало на развитието на кинематографията.       

Интерактивният музей разполага с  архивна филмова техника, документи, свързани с киното, материални обекти, участващи в създаването на художествени, документални, образователни, анимационни и др. филми.

Последният образователен обмен по проект  „Steam the music“ е от 18 до 22 април 2023 г. в СУ „Гео Милев“.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close