Учителите във Варна насърчават децата към позитивна култура на учене

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В националния конкурс “Добрите практики на фокус” се открояват най-много педагогически практики, които насърчават позитивна култура на учене

Българските учители все повече работят за позитивна образователна среда. Това личи от събраните до момента над 180 педагогически практики във второто издание на “Добрите практики на фокус”. Инициативата се организира от фондация “Заедно в час” и образователния сайт prepodavame.bg и цели да събере, опише и популяризира добри практики от български класни стаи и училища. До момента в конкурса са се включили 159 учители от 114 училища в повече от 50 населени места.

Сред подадените практики се забелязват най-много успешни примери, свързани с развиване на социално-емоционалните умения на учениците и изграждане на позитивна среда, която подпомага културата на учене в училище. Примери за подобни практики са “батерия” на емоциите, специален ритуал за опознаване на училището от новопостъпили осмокласници и тефтери за записване на добрини, които учениците правят всеки ден. 

До 15 февруари продължава събирането на иновативни практики от учители и училища в цялата страна. За да се включат в конкурса, преподавателите трябва да споделят своя добра практика на сайта https://prepodavame.bg/dobrite-praktiki-na-fokus/

Организаторите търсят ефективни и устойчиви практики, които подобряват благосъстоянието на учениците, насърчават младежкото и детско участие и подкрепят академичния напредък на учениците. 

Всички одобрени практики ще бъдат описани на сайта prepodavame.bg, за да бъдат достъпни за образователната общност в страната. В края на април в гр. София ще се проведе голямо финално събитие, на което ще бъдат отличени най-добрите практики, избрани от специално жури и гласуване на публикта.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close