Училищна лаборатория за иновации ще бъде изградена в ОУ “П.Р. Славейков” – Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Училищни лаборатории за иновации ще бъдат създадени в пет училища в различни населени места в България. Това са 108 Средно училище „Никола Беловеждов“ в София, Основно училище “Петко Рачов Славейков” във Варна, Природо-математическа гимназия “Яне Сандански” в Гоце Делчев, Второ основно училище “Петко Рачов Славейков” в Стара Загора и Обединено училище “Неофит Рилски” в село Дерманци, община Луковит. Това съобщиха от МОН.

Всички те имат успешен опит в реализиране на иновации.

Всяка от петте лаборатории ще е с различно тематично направление – „Предприемачество и финансова грамотност“, „Екология и зелена енергия“, „Проектно базирано обучение и интегрирано знание“, „Позитивно образование и личностно развитие“ и „Образователна интеграция и гражданско образование“.

Ще бъдат привлечени учители и директори и от други училища, които ще имат възможност да се запознават с процеса на въвеждане на иновации и да обменят опит.

По този начин успешните проекти на дадено училище ще могат да се мултиплицират в повече образователни институции.

Целта е да се формират общности и екипи с визия за сродни образователни иновации чрез представяне и структуриране на идеи, които да доведат до развиване на тематични иновативни мрежи.

Училищните лаборатории за иновации се създават по Национална програма „Иновации в действие“. Осигурените за целта средства са 150 000 лв. – по 30 000 лв. за всяко от петте училища.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close