Ученичка от Варна заминава за Солун за финал на най-голямото състезание по английски език в света

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Дария Дамянова от ГПЧЕ „Йоан Екзарх“ заслужи участие във финалния, международен кръг на най-голямото училищно състезание по английски език в света – „Kangaroo Global Linguistics“. Тя е сред 18-те финалисти, като спечели злато в ниво A1 Senior. Международният кръг ще се проведе в Солун в края на септември при изключително високи стандарти за оценяване.

Над 7000 участници от цялата страна премериха сили в първия вътрешноучилищен кръг на международното състезание, което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училища в България, а 760 от тях преминаха успешно и на национално ниво. Освен че се класират за финалния кръг в Солун през септември, победителите ще бъдат наградени за отличното си представяне и на специална церемония по време на най-голямото събитие за учителите по английски език в страната – „Ден на Кеймбридж“, което ще се проведе на 22 април.

Вярваме, че изучаването на чужди езици е от съществено значение за успешната реализация на всеки човек, а състезания като „Kangaroo Global Linguistics“ мотивират учениците да се стремят към все по-добри резултати. Затова продължаваме да организираме състезанието вече 18-та година и да даваме повод на цяла България да се гордее с постиженията на нашите талантливи деца.“ Така Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училища в България коментира поредния успех на учениците.

Златото във всяко от езиковите нива тази година заеха:

Дария Дамянова от ГПЧЕ „Йоан Екзарх“, гр. Варна, в ниво А1 Senior

Иван Янев от ОУ „Княз Александър I“, гр. Пловдив, в ниво PRE-A1

Мартин Николов от ПМГ „Акад. С. Корольов“, гр. Благоевград, в ниво А1

Ива Войнова от ПМГ „Акад. С. Корольов“, гр. Благоевград, в ниво А2

Тони Гърков от НПГ „Димитър Талев“, гр. Гоце Делчев, в ниво B1

Дамяна Димова, ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“, гр. Сливен, в ниво В2

Списък с имената на всички победители можете да откриете тук.

Българските ученици по традиция се представят отлично на „Kangaroo Global Linguistics“, като през 2022 г.  шестокласничката Боряна Ангелова получи най-висок брой точки сред конкурентите си от целия свят, с което заслужи и престижната награда „Общ победител за 2022 година“.

Състезанието „Kangaroo Global Linguistics“ има за цел да насърчи децата да учат езици и да развият езиковите си способности. То е отворено за ученици на възраст между 8 и 18 години и се провежда ежегодно в страни от цял свят, като  проверява знанията на участниците по граматика, лексика и разбиране на английски език.

(Visited 10 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close