Ученици предадоха посланието “SOS-СО2” чрез щафета в ОУ “Св. Патриарх Евтимий”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

ОУ “Св. Патриарх Евтимий” във Варна се включи в Глобалният ден на действие на училищата – 3 ноември, който отразява актуални климатични проблеми и промени.

Учениците изразиха своята съпричастност към промените на климата и количеството СО2 в атмосферата, като чрез щафета предадоха посланието ” SOS🌍СО2″.

Въглеродният диоксид (CO2) оказва силно въздействие върху климата. Той е прозрачен за по-голямата част от слънчевата радиация, идваща към земната повърхност. Но този газ садържа значителна част от излъчената от нашата планета топлина. По този начин CO2 съдейства активно за създаването на парниковия ефект, вследствие на който се повишава температурата на въздуха в ниските части на атмосферата в близост до земната повърхност”, обясни за медията ни преподавателят по “Човек и природа” в училището Десислава Миливоева.

В инициативата освен ученици се включиха много преподаватели от учебното заведение сред които Ана Асенова, Димитър Желязков, Борис Дудин, Емилия Топалова, Павлина Георгиева и др.

#RunningOutOfTime, #FEE, #GlobalForestFund, #OfficeClimateEducation, #MyActionsMatter, #GAIA2030, #GenerationRestoration, #Ecoschools, #thegreatplanthunt, #ToyotaEurope, #GlobalSchoolsActionDey, #БългарскоДвижениеСинФлаг, #TGPH,

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close