Ученици от Хуманитарната гимназия работиха по проекта „Живата вода на Утуля“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На 16 октомври, в читалището на с. Аспарухово, експедиционният екип на СУ за ХНИ „Константин Преславски“ – Варна представи пред местната общност проекта „Живата вода на Утуля”, финансиран от Фондация „Благотворител“, съобщиха за YouthStreet кореспондентите ни от учебното заведение.

Денят бе специално избран, тъй като е празничен за селото и екипът от ученици и учители решиха да благодарят за съхранената фолклорна култура, с която ченгени ги възпитават в свои културни наследници и за достойния пример, който им дават.

С вълнение бе представена кратка презентация за същността на проекта, показано бе как се е променила чешмата „Утуля“ след ремонтните дейности, представени бяха изработените информационна и указателна табела.

По време на срещата стана ясно, че предстои реализирането на още един голям проект, който предвижда разработването на културен маршрут в Аспарухово.

Учениците засвидетелстваха благодарността си към спомоществователите на проекта и им връчиха свидетелства за дарение.

Събитието беше съпътствано и от фотоизложба „Нашето Аспарухово“, уловила ценни експедиционни моменти с автор Иван Кънев – дългогодишен участник в експедицията и част от екипа, работил по създаването и реализирането на проекта.

Дъждовният ден стана по-ярък от споделената емоция и по-топъл с усмивките на присъстващите.

Екипът благодари на всички, които са им помогнали да сбъднат това събитие!

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close