Ученици от Варна търсят дом на бездомни животни по проект “Доброто в действие”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Ученици от Средно училище „Гео Милев“ във Варна са избрали благородна кауза, с която да завършат изпълнението на проекта, по който работят. Учебното заведение е координатор по проекта ACTIVE – Active, Critical Thinking, Integrated, Volunteering, Engaged“ по програма „Еразъм+“. Партньори са образователни институции от Италия, Испания и Полша.

В ACTIVE са включени 24 възпитаници на варненското училище на възраст между 14 и 16 години. В продължение на две години те са обучавани на медийна и дигитална грамотност, запознавали са се с работата на различни институции, дискутирали са човешките права и отговорности в партньорство с местни медии, Окръжен съд-Варна и ВСУ. Тяхната крайна цел е да бъдат активни граждани с осъзнати права, да си отговорят на следните въпроси „Какво означава да си граждански активен и какви са различните форми на гражданско участие? Каква е ролята на доброволчеството?“

Своя проект те завършват с кауза, която сами са избрали – да помогнат за осиновяването на безстопанствени животни, които са настанени в приюти. Тя е наречена „Доброто в действие“. Учениците са разработили брошури и дигитални материали, чрез които се улеснява осиновяването на бездомните животни. В социалната мрежа Фейсбук те поместват снимки и описания на кучета, които търсят стопани.

„Всяка кауза, на която човек е готов да се посвети, заслужава внимание. Дали ще засадите дърво, дали ще спасите бездомно животно, дали ще помагате на хора в нужда, направете го! Дори едно от безстопанствените животни да намери своя дом, ние сме променили за него всичко – целия му живот“, е посланието на учениците. 

(Visited 16 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close