Успешен хандбален сезон изпратиха момичетата на „Хера – Варна“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Успешен сезон изпратиха младите таланти на хандбалния клуб „Хера – Варна“. В резултат на добри игри и стабилни резултати през годината три формации от различните възрастови групи се класираха за финалите на държавния шампионат и спориха за призово класиране с елита на страната.

При момичетата до 12 г. варненският отбор се размина на крачка с бронза. Воден от капитана си Хелин Неджатиева, „Хера – Варна“ зае четвъртото място, а сред състезателките в почетната Топ 10 място намери Аделина Янева. Индивидуална награда за най-добър вратар бе присъдена на Виктория Иванова.

В най-оспорваната надпревара – във финалите за 14-годишни момичета, Даная Минчева от „Хера – Варна“ раздели голмайсторския приз с Марина Тодорова от „Етър 64“. „Болярките“ станаха вицешампионки, а Даная и Марина забиха по 60 попадения! В крайното подреждане във финалите „Хера – Варна“ завърши седми, като успя да надделее над силната школа на „Бъки“ (Гб).

В хода на срещите пък няколко талантливи варненски девойки извоюваха грамоти за Играч на мача. С такъв приз бяха отличени Гергана Христова, Виктория Стойчева, Аделина Янева, Камелия Тодорова,Хелин Неджатиева и Даная Минчева. 

Даная намери място в Златната седмица на финалите, а Хелин попадна в Сребърната седмица.

На шесто място завършиха сезона 16-годишните девойки на „Хера – Варна“. Водени от капитанката Катрин Исмаилова, момичетата изиграха добри мачове и демонстрираха значително израстване в сравнение с предходната година. Катрин е включена в разширения състав на националния ни отбор по плажен хандбал, а вратарката Симона Черкезова – в основния състав.

„Доволна съм от децата във всички възрасти. Трудът ни в залата дава резултат. Отборите ни надграждат, подобряват играта си, владеят вече отборния дух, имаме и много индивидуални награди. Някои от напусналите момичета се върнаха в залата, което ми вдъхва надежда, че вървим по правилния път“, обобщава президентът на СКХМ „Хера – Варна“ Николинка Янкова, която води и подготовката на момичетата.

През уикенда 13 състезателки от клуба пътуват за участие в международен турнир в Испания, а през август „Хера – Варна“ ще се включи и в националния турнир по плажен хандбал.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close