УНИЦЕФ: Трябва да защитим всички деца в Украйна! Сега! Те се нуждаят от мир!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Изявление на изпълнителния директор на УНИЦЕФ Катрин Ръсел, с призив за прекратяване на конфликта за извършване на спешни хуманитарни действия в Украйна.

„Ситуацията за децата, попаднали в конфликта в Украйна, се влошава с всяка минута.

Получаваме съобщения за болници, училища, водоснабдителни и санитарни съоръжения и домове за сираципод обстрел. Взривните оръжия в населените места и експлозивните останки от военните действия са реална и настояща опасност за децата в Украйна.

Деца са убивани. Деца са ранявани. И децата са дълбоко травмирани от насилието навсякъде около тях. „Апелираме за прекратяване на продължаващите военни действия в Украйна. Такова прекратяване би позволило хуманитарната помощ да достигне до хората след пет дни интензивни въздушни удари и ожесточени наземни боеве в цялата страна. Това също така ще позволи на семействата в най-тежко засегнатите райони да вземат храна и вода, да потърсят медицинска помощ или да напуснат в търсене на безопасност.

Трябва да защитим всички деца в Украйна. Сега. Те се нуждаят от мир.”

На 28.02.2022 г. УНИЦЕФ в България стартира извънредна фондонабирателна кампания за предоставянето на спешна хуманитарна помощ на децата и семействата в Украйна. Кампанията е част от глобалния апел на УНИЦЕФ. Как може да направите дарение:

  • Онлайн с банкова карта на https://dari.unicef.bg/ukrainа
  • По банков път на сметката на УНИЦЕФ България с IBAN: BG34RZBB91551065034919, основание: УКРАЙНА
  • С еднократно дарение на стойност 5 лв. чрез изпращане на SMS с текст UKRAINA на 1021.

За допълнителна информация: тук

Вече 75 години УНИЦЕФ работи на местата с най-тежки условия, за да достигне до най-уязвимите деца. За да спаси живота им. За да защити правата им. За да им помогне да реализират пълния си потенциал.

“Работим за всяко дете, навсякъде, всеки ден – в над 190 държави и територии – за да създадем по-добър свят за всеки. И никога не се отказваме”, заявяват от световната организация.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close