Уникалната “Улица на мечтите” зареди Варна с разкошна енергия! (ВИДЕО/СНИМКИ)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

За втора поредна година СНЦ „Пресклуб Варна“ превърна сърцето на Морската градина – зоната около Слънчевия часовник, в “Улица на мечтите” – Панорама на младежкото танцово и певческо изкуство, наука, творчество и спорт. Прекрасните възпитаници на близо 30 от варненските школи и клубове и техните ръководители, се включиха в „Street of Dreams”.

Събитието, което се провежда за втора поредна година с подкрепата на Община Варна, дирекция “Образование и младежки дейности”, стартира с флашмоб, в който невероятните близначки, инфлуенсърките и аниматорки Роси и Стаси Станчеви поведоха децата в стъпките на любима песничка. Водещ на събитието отново бе популярният спортен журналист от Радио Варна Румен Генов.


Специален гост беше атрактивният Пожароклечко, който обясни на малчуганите колко е опасно да си играят с огъня и какви рискове крие това.

Идеята на Панорамата на детските и младежки творчески и спортни школи е, че всяко дете има мечти, а пътят към тяхната реализация минава през обучението и вдъхновението, което може да получи това дете в прекрасните варненски школи и клубове.

Пътят до успеха никога не е лесен, но има своята първа стъпка и тя е в избора на правилно място за развитие на таланта и потенциала, който всеки носи.

„Street of Dreams” – „Улица на мечтите” , е прекрасна инициатива, която дава шанс на деца и родители да направят тази първа стъпка в сбъдването на желанията.

Зад всяка звезда и шампион стои подкрепата на неговите родители и най-вече на неговите хореографи, вокални педагози, треньори, преподаватели, а школата и клуба, от които всеки успял е тръгнал, са били неговото второ семейство, съотборниците – негови приятели и съмишленици!

Няма нищо по-красиво и възпитателно от това едно дете да танцува, да спортува, да твори, да създава в реална среда, да общува с връстници, които имат неговите интереси, да изгражда ценности и приятелства.

Живеем във време на виртуални капани, които често подлъгват децата и водят до нежелани последствия, до агресивно поведение, до вредни навици, до самота и отчуждение. “Улица на мечтите” има за цел да даде шанс на децата да открият своя планета и се развиват, да формират ценности и надграждат потенциала си.

Всеки творец, всеки спортист, знае, че неговата школа и клуб не е просто зала за танци, песни, тренировки, това са местата, където се коват характери, защото дисциплината, умението да приемаш успехите наравно с неуспехите, са школата на живота, която помага във всяка една ситуация.

СНЦ “Пресклуб Варна” изразява своята благодарност към всички ръководители, които се включиха в панорамата, към техните възпитаници и родителите, които винаги дават всичко от себе си за развитието на своите деца. Благодарност към прекрасния екип на сдружението, който отново сътвори чудеса, за да бъде събитието уникално и неповторимо, за да има атрактивни занимания за децата.

Благодарение на фирма Одесос Пак малчуганите рисуваха и се забавляваха в огромен замък, по който бяха налепени картинки за оцветяване. Благодарение на Засити. бг за всички участници в “Улицана мечтите” беше осигурена вода, а комплекс Морско казино оказа логистична подкрепа за панорамата. Отличните професионалисти от фирма “Призма Рентал” се погрижиха за сцената и озвучаването, а община Варна, дирекция “Образование и младежки дейности” подкрепи отново финансово осъществяването на инициативата.

Повече може да видите ТУК!

Ето клубовете и школите, които се включиха в “Улица на мечтите”:

Школа по народни танци “Пламъче”

Спортен клуб по тенис на маса “Варна -2015”

Училище по роботика и програмиране „Робопартанс” – представяне 

СК “Черно море – Бриз- кану – каяк”

Образователен център “Академията”

Школа по изящни изкуства /живопис, графика, скулптура/ “Арт Визия”

Вокална група “Весели Щурчета”

Танцова школа „Стил Денс” 

СК по фехтовка – шпаги “АХИЛ”

Вокално студио “Медени звънчета” към НЧ “Просвета 1927” кв. Аспарухово

Балетна школа „Звездна дъга” – изпълнение и представяне

Арт център “АРЛЕКИН”

Танцов спортен клуб „Черно море” 

Школа  по Народно пеене „Фолклорна Магия”

“Бикрам йога” – с Франческа и Илиян -”Гош йога”

Вокално студио „Angel voices“ при Народно читалище „Петро Рачев Славейков – 1928г“

НЧ “Явин 2004” -Танцова формация “Обединените цветове на Варна”

Фондация “Арт Старс – Звезди на изкуството” – възпитаници на вокалния педагог Мила Маврова

Брейк формация “Крейзи форс”

Вокално студио «Фреш»

Балетна школа “За принцеси”

Клуб по плувни спортове Варна

Клуб по танци “Стар Денс”

БКХУ “Черно море – Тича” 

Музикална школа “Моника Ла Ре Ми”

Вокална академия „Бънджи сингърс” 

Клуб за Народни Танци “Моряците”

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close