Уникален успех на варненските състезатели по кикбокс от СК “Вокил” на Световната купа в Будапеща

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

С уникален успех се завърнаха варненските състезатели по кикбокс от Спортен клуб “Вокил” от Световната купа в Будапеща – Унгария, съобщи за Youth Street Varna Председателят на Българска Конфедерация по Кикбокс и Муай тай – Галин Димов.

Завърши едно от най-престижните и силни състезания по кикбокс. В него взеха участие общо 3336 състезателя от 50 държави. България участва с общо 136 състезателя. 12 от тях бяха от СК “ВОКИЛ” – Варна.

До медалите достигнаха 8 състезатели на ринг. Ето и резултатите

Снетовни купи и златни медали спечелиха:
1. Али Юзеир
2. Виктор Ненков
3. Кристиян Георгиев
4. Преслав Георгиев

Сребърни медали:
1. Ясен Бирсен
2. Виктор Михалев
3. Теодора Тодорова

Бронзов медал
1. Методи Георгиев

Ето какво още сподели за медията ни Галин Димов: “Страхотно впечатление направи с участието си Али Юзеир при мъжете до 81кг, който изигра 4 двубоя и всички спечели с нокаут.

Другият наш шампион Кристиян Георгиев при 15-16 годишните до 63.5 кг в стил лоу изигра перфектно и трите си мача и не даде в нито един момент шанс на опонентите си.

Приятна изненада донесе и отличника на клуба Преслав Георгиев при 15-16 годишните до 57кг в стил лоу кик. И трите двубоя той спечели с активни атаки и перфектни комбинации срещу много по-опитни и високи съперници.

Европейският ни шампион от 2023г. Виктор Ненков изнасяше уроци по кикбокс на съперниците си за радост на всички присъстващи в залата. Напълно заслужено спечели и трите си двубоя и грабна Световната купа по кикбокс в стил К1 при 17-18 годишните до 67кг.

Нашите Сребърни медалисти също се бориха храбро и до последно за златото, с което дадоха сериозна заявка за бъдещи национални състезатели”.

“Много съм доволен от всички, играха достойно и показаха огромно израстване. Али и Преслав ще останат в съзнанието ми дълго време. Тяхната игра просто беше перфектна. Виктор Ненков е първа година при по-големите и по пътя си победи двама настоящи Европейски шампиони от 2023г. Това за него е нова категория и въпреки това успя. Календарът на клуба е доста натоварен като на 22.06. ни предстои участие в три различни турнира в три различни града, имаме покана  за международен лагер, централизирана подготовка в Спортпалас и участие в Световното първенство за кадети в края на месец август отново в Будапеща” заяви треньора на клуба Петър Петров.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close