Търсят доброволци по проекта Reconnect the City

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Скоро предстои реализацията на рисунките върху асфалт в района на “Севастопол” по проект Reconnect the City, припомниха от Дирекция “Образование и младежки дейности” във Варна. От там споделиха поканата на организаторите, които търсят доброволци за реализацията на проекта.

Този проект е създаден от хората за хората. Неговата основна цел е, да свърже града и хората чрез изкуство. Идеята е, да обединим усилия, за да направим нашия град по-цветен и жив. Затова ще имаме нужда от вашата помощ. За 5 дни ще изрисуваме заедно близо 1000 кв. м в самото сърце на Варна!

КОГА? Всеки ден от сряда – 31.05. до неделя – 04.06.23 включително (виж план график).

КЪДЕ? Пространствата в района на “Севастопол”.

КАКВО? Може да се включите в ролята, която най-много отговаря на вашите желания и умения:

РИСУВАЩ: идвате, запознавате се с вашия ментор, слагате калцуни, ръкавици и маски при нужда и започвате да рисувате.  

МЕНТОР: идвате, запознавате се с ръководителите (художниците от КАЛКАН), получавате нужните инструкции и помагате на РИСУВАЩИТЕ. Всеки МЕНТОР може да бъде отговорен за 4 деца или 6 възрастни, според избрания ден.

ЛОГИСТИКА: идвате малко по-рано от всички и ни помагате да подготвим боите и терена, посрещате гостите и ги насочвате към съответния ментор, грижите се всички да имат нещо за пиене и за хапване и накрая ни помагате с почистването и ограждането на терена.

На 01. и 02.06.23 ще рисуваме с бои на водна основа, които са напълно безопасни при ползване и са подходящи дори за деца.

На 31.05., 03.06 и 04.06.23 ще рисуваме с акрилатна боя, която е по-трайна от водната, но има леко неприятни изпарения. Затова с нея могат да рисуват само хора на възраст над 18 г. Всеки ще получи нужните мерки за безопасност – маска, ръкавици и калцуни.

Хубаво ще е, да си облечете малко по-стари дрешки, защото е възможно при работата на терен да се поизцапаме малко.  

Ще се погрижим всички участници да бъдат добре обгрижени и нахранени. Ще имаме музикален съпровод от DJ Inert за добро настроение. Тези от вас, които желаят, могат да получат и сертификат за участие в събитието.

Ако всичко това ви се струва интересно и искате да станете част от това вълнуващо изживяване, може да заявите вашето участие на имейл:  reconnect.varna@gmail.com
Важно е, в мейла да споделите в коя роля (РИСУВАЩ/ МЕНТОР/ ЛОГИСТ), в кой ден и в кой часови диапазон искате да се включите. Хубаво ще е, ако имате възможност да отделите поне 2 часа, а най-много ще ни зарадвате, ако останете през целия ден и дори дойдете и на следващия.

Обещаваме ви да бъде много забавно и удовлетворяващо. И най-важното, всеки участник ще може да остави своя отпечатък в сърцето на нашия любим град. Няма нищо по-хубаво от чувството за съпричастност и споделена енергия.  💫

Възможно е да има промени в графика поради неподходящи метеоролични условия, за което ще ви уведоми своевременно.

Ще ви очакваме!

Проектът се реализира от Община Варна в партньорство със СНЦ VarnaSpaces. Има и събитие във фейсбук , което да последвате.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close