“Тук и сега”: Съкровени разкази на хора от публиката създават голямата човешка история!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Уникалното театрално представление “Тук и сега“ гостува през март във Варна, но тенденцията е да има запазена сцена за периодични представления в морската столица.

“Това е социално ангажиран театър, който представя пространство за споделяне, свързване, емпатия, солидарност и забавление! Актьорите импровизират, изигравайки разказани от зрителите лични истории, които в споделянето свързват присъстващите в едно колективно и спонтанно преживяване “тук и сега”, сподели за Youth Street Varna Цвети Балийска, основател и директор на “Плейбек театър”.

Актрисата, която е дъщеря на популярната и любима на малчуганите водеща Илияна Балийска, разкри тайната, че тепърва новооснованата плейбек театрална група ще радва публиката във Варна и представи част от своя екип.

“За нас няма интересна и безинтересна история, всяка история е ценна и е част от нещо, което наричаме повествователна мрежа. Всяка история е свързана с тази на следващия, и следващия, и така стигаме до една голяма човешка история. Всички трябва да се усетят като едно, да се усетим равни, да се усетим свързани. Затова всяка история е еднакво ценна и специална за нас”, сподели Цветина Матова, съосновател на “Тук и сега” и част от обучителния екип.

“Диалогът, музиката, изиграването – всичко е спонтанно и колаборативно – както на сцената, така и в цялостния спектакъл, защото представлението се случва чрез взаимен непрестанен обмен между публика и екип”, допълват от “Тук и сега”.

“Варненци са много адаптивни към тези нови форми на изкуството. Много от хората ни следват във времето, а първото ни изцяло варненско представление предстои на 27 април, ще е около 19.00 часа, за да могат хората да дойдат след работа и се потопят в нашата магия”, сподели Деница Христова, която Цвети представи като “Живата история на Плейбек театъра във Варна”.

“Тук и сега” има над 350 представления на различни локации в София и страната, пред разнообразна публика. Участва в можество фестивали, конференции и форуми.

През 2022г. се навършват 47 години от създаването на Playback театъра. Световната му история е богата и мащабна, но у нас засега все още не е напълно познат на масовата публика.

Подробности за предстоящите постановки на “Тук и сега” може да следите тук: https://www.facebook.com/PlaybackTheatreHereandNow/

Какво още споделиха за медията ни трите прекрасни дами, вижте във видеото!

(Visited 7 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close