“Тук и сега”: Актьори ще изиграят вашата история във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Турне на “Тук и сега“ във Варна през март 2022г. Участвайте в уникално театрално представление с участието на публиката, призовават организаторите.

“Актьорите импровизират, изигравайки разказани от зрителите лични истории, които в споделянето свързват присъстващите в едно колективно и спонтанно преживяване “тук и сега”.

Театърът на твоята история отново е във Варна и Бургас с подкрепата на Национален фонд култура! Социално ангажиран театър, който представя пространство за споделяне, свързване, емпатия, солидарност и забавление!

Тук и сега”  гостува във Варна на 25.03.2022г. от 19:00 ч. Социална чайна, ул Преслав 50.

За 26.03.2022г. (събота) е планиран уъркшоп “Събуди твореца в себе си!“ от 10.00 до 13.00 ч. отново в Социална чайна.

Споделен ко-креативен процес с участието на публиката, който е неповторим и се случва само тук и сега.

Диалогът, музиката, изиграването – всичко е спонтанно и колаборативно – както на сцената, така и в цялостния спектакъл, защото представлението се случва чрез взаимен непрестанен обмен между публика и екип”, допълват организаторите.

Диригент на постановката е Цвета Балийска, музиката на Константин Кучев, актьорите, които участват са Цветина Матова, Звездомира Георгиева, Пламен Петков, Деница Христова.

Събитията се осъществяват с финансовата подкрепа на Национален фонд култура.

Playback театърът е импровизационен театър, който играе историите на хората от публиката. Всичко на сцената е спонтанно- диалогът, изиграването, музиката. Това е преживяване, което трудно може да бъде разказано, защото всяко представление е уникално и всеки зрител го преживява индивидуално.

“Тук и сега” има над 350 представления на различни локации в София и страната, пред разнообразна публика. Участва в можество фестивали, конференции и форуми.

През 2022г. се навършват 47 години от създаването на Playback театъра.

Световната му история е богата и мащабна, но у нас засега все още не е напълно познат на масовата публика.

“Тук и сега” е първата българска група член на International Playback Theatre Network. Основан е през януари 2013г. от Цвета Балийска- актриса, преподавател, психодраматист и режисьор. Тя е член на  борда на директорите на Center for Playback Theatre от 2021г. Цвета е и първият представител на България на European Playback Theatre Gathering в Амстердам- ноември 2014г., а от 2018г. Акредитиран преподавател към Center for Playback Theatre (USA). Цвета е обучена лично от основателя Джонатан Фокс (USA).

“Тук и сега” са селектирани да играят на престижният междунарден форум “European Plauback Theatre Gathering” 2017 в Будапеща, Унгария и на International Playback Theatre Conference 2019 в Бангалор, Индия. “Тук и сега“ са организатори на “European Playback Theatre Gathering” от 2017 до 2022, който ще се случи в София”, допълват от трупата.

(Visited 6 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close