Три български деца са в Топ 10 на европейския тенис на маса

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Трима българи – Полина Енчева, Мирослав Шмидт и Виктор Димитров, са в Топ 10 на Европа след изминалото европейско индивидуално първенство по тенис на маса за мини кадети. И тримата даровити тенисисти са от Варна.

Шампионатът на Стария континент се проведе във Франция от 26 до 28 август. Треньор на националния отбор е главният наставник на СКТМ “Комфорт” (Варна) Стоян Поппетров.

След изиграните мачове в последния ден от европейското Полина Енчева се класира на шесто място.

След забележителен баланс от 12 победи (само 2 загубени гейма) и 1 загуба Мирослав Шмидт се класира на девета позиция.

“За съжаление Миро се падна в много ранна фаза на турнира с поставения под номер 1 и впоследствие европейски шампион – Лукас Уанг”, коментира националният селекционер на България Стоян Поппетров.

И добави, че отново в ранна фаза на турнира другият БГ национал Виктор Димитров е срещнал най-добрият състезател на домакина Франция. Димитров се класира на десето място.

“Димитров загуби изключително драматичен мач с 3:2 – контрагейм 11:8! Балансът му от турнира е 11 победи и 2 загуби”, допълни Поппетров.

В Страната на петлите достойно представяне записаха и останалите български национали. Людмил Димитров успя да премине през всичките четири кръга и се класира за основна схема, като завърши на 30-място от 120 състезатели до 13 г.

Белослава Балканска спечели бронзов медал от Consolation tournament. “Там участваха всички състезатели, които не се класираха в основна схема. В конкуренцията на 37 деца Белослава достигна до трето място и завърши на 35 място в генералното класиране. За Деница Живкова това бе първо участие на международен турнир. Тя показа че има нужните качества да се развива и догодина ще се пребори за класиране в основна схема до 13 г.”, каза българският наставник.

Стоян Поппетров определи дните от европейското като тежки, наситени с много силна конкуренция и богата палитра от емоции.

“Изминаха три тежки дни, в които нашите състезатели издържаха физически и психически на голямото натоварване. В конкуренцията на над 400 деца в двете възрасти, показахме че България има място на европейската сцена! Срещу нашата страна не можаха да намерят пътя към победата много състезатели от велики сили в тениса на маса, сред които Франция, Швеция, Белгия, Румъния, Испания и Чехия. Всички сме мотивирани да се завърнем още по-силни през 2023 г. и да донесем на България дългоочаквания медал от индивидуално европейско първенство! Вярвам в нашите деца и техните качества ! Това е постижима цел, която е приоритет номер 1 за мен през новата година.

Благодаря на всички приятели, родители, колеги и фенове на тениса на маса от нашата малка, но задружна общост, които ни писаха, звъняха и подкрепяха по време на цялото първенство! Децата са нашето бъдеще, моята мотивация и огромна страст”, сподели вълнението си националният селекционер на България Стоян Поппетров.

На европейското за мини кадети във Франция се конкурираха 374 деца от 31 държави.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close