Треньорът Никола Петров: България е 5-а в Европа,  Мицин смая света!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

“Националният отбор на България се класира на пето място на европейското по плуване за юноши и девойки в Сърбия. Петър Мицин смая света, постигна уникални резултати!”, вълнува се селекционерът Никола Петров. На шампионата в Белград за представителния тим на България плуваха трима състезатели от шампиона ПСК “Черно море”  –  Тея Николова, Валентин Филипов и Джулиан Черкезов.

Тея Николова с личен треньор Никола Петров стана седма на Стария континент на 50 м бруст. 

“Българският отбор дойде с една цел – да влезем на финал и да си подобрим времената. Получи се и сме доволни. Станахме свидетели на фантастични плувания  –  Петър Мицин смая и нас, и света!”, коментира Петров. 

Мицин влезе в историята като първият български плувец със световен рекорд. Стана първият с три евротитли, и то от един шампионат. Състезателят на Николай Вакареев е първи на 200 и 800 м свободен стил. Той е златен и на 400 м кроул, където постави световен рекорд за юноши  –  3,44.31 мин. Това е покрит норматив “А” за олимпиадата в Париж. 

Никола Петров изрази позиция, че българският национален отбор върви уверено напред. “Мисля, че тимът ни има още по-голям потенциал. Оттук нататък погледът ми е насочен към предстоящите държавни лични отборни първенства за юноши младша и старша, както и към основното ни състезание за мъже и жени  –  европейското под 23 г. в Дъблин, Ирландия през август”, обобщи главният треньор на шампиона ПСК “Черно море”.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close