Това прекрасно дете от Варна има спешна нужда от нашата помощ!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Калина, момиченце само на 7 години, е изправено пред огромно предизвикателство да се справи с тежка болест.

Детето и семейството му имат нужда от нашата помощ, нека всички се обединим и помогнем, призовават техни приятели.

Ето и историята на малката Калина, споделена за YouthStreet:

“Кали е само на 7 годинки, от Варна. Родена е на 05.08.2014 г., голямо бебе, дълго кърмено. Родителите са се постарали да създадат в нея добра и здравословна хранителна култура. Рано е проходила, рано проговорила и като цяло е едно много енергично и любознателно дете. Има си най-добра приятелка на име Ирен, с която са на една и съща възраст, първокласнички са в училище “Никола Вапцаров” във Варна и много, много се обичат.

Кали има по-малко братче – Явор, на което се стреми да дава добър пример, като е много изпълнителна и отговорна. Тя мечтае да стане зъболекар, има силен характер и е много смела .

Но, животът ѝ, както и животът на цялото ѝ семейство, изведнъж се преобръща.

На 11.12.2021г. Кали започва да вдига температура. Не много висока, но в продължение на дни. Отначало температурата се покачва само в следобедните часове, но след около две седмици тя започва да става все по-висока, достигаща до 39,5 /39,7 °.

През това време, три пъти са правени изследвания на кръв и урина, но резултатите са били нормални. Назначени са били два курса с антибиотик, но не е имало никаква промяна.

На 26.12.2021г.Кали и мама Вили постъпват в болница ,,Майчин дом” – Варна, за да се търси причината за вече високата температура и за изчезналия апетит.

Три дни по-късно, на ехографски преглед при нефролог ,е видяна туморна формация на десния яйчник.

Приемат Кали в университетска болница ,,Света Марина”, където  е направен ядрено магнитен резонанс на малък таз и е потвърдено наличието на голям тумор – 9 на 7 см. Последващ ПЕТ скенер, установява и наличието на метастази в костната система на детето, като най-засегнати са 6- ти и 7-ми прешлен на гръбначния стълб.

От този ден целият свят на Кали и на нейните родители се преобръща. Детето започва да се оплаква и от болка в корема и гърдите, която бива овладяна единствено с морфин.

Семейството знае,че няма време за губене и взема интуитивното решение,да потърси лечение за детето си в Турция, болница Анадолу.

Вечерта на 04.01.2022г., Кали е отведена в Турция с линейка, където веднага е прегледана от детски хирург. Той казва, че веднага трябва да бъде премахнат големият тумор от малкия таз. Направена е операция, при която са отстранени туморът, десния яйчник и апендиксът. Хистологичният резултат показва, че туморът е смесен доброкачествен тератом и злокачествен тератом в едно.

Кали бързо започва да се възстановява след операцията, но започват силни болки в краката и все така поддържа висока температура.

Отново е направен ядрено магнитен резонанс, на 7-мия ден след операцията и той показва наличието на тумор в 3 прешлена – 6,7 и 8, който притиска гръбначния мозък и нарушава инервацията към крайниците, поради което Кали започва да губи и движенията на крачетата си. По спешност е направена втора операция, при която лекарите казват, че е отстранен туморът от прешлените, но очакват, че той ще е друг вид, а не като на яйчника. Хистологията още не е излязла, но вече е изготвен първоначален план за действие оттук нататък.

Ще бъдат направени 4 курса химиотерапия, като всеки от тях ще е с продължителност 5 дни престой в болницата. На всеки два курса ще се прави контролен ПЕТ -скенер и изследвания,за да се преценява как действа лечението.

Първоначалната оферта за това лечение е на стойност близо 26 000 € , с които за съжаление семейството не разполага. А лечението трябва да започне веднага ,за да бъде овладяно и спряно развитието на болестта .

Нека всички заедно да помогнем на Калина, да излезе от тази борба победител, да ѝ върнем усмивката и да ѝ покажем,че не е сама в това изпитание”, гласи съобщението, изпратено до медията ни.

Ето как може да помогнем:

Да преведете сума по дарителската сметка на детето:

IBAN : BG87BUIN95611100694318

BIG: BUINBGSF

Титуляр: Калина Боянова Димова -Варна

Да преведете сума по Пейпал:

https://paypal.me/Kalina0508?country.x=BG&locale.x=bg_BG

Да участвате в групата базар,като си закупите вещ в полза на Кали

Чрез платформата  Gofundme

https://www.gofundme.com/f/help-kalina-live?member=16482833

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close