Тея Николова: Целя се във финали на еврошампионатите по плуване в Ирландия и Сърбия

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Целта ми е да се класирам на финали и да запиша максимално добро представяне на двата плувни форума, в които ще участвам това лято, обяви пред клубния сайт на ПСК „Черно море” – swimming.bg, шампионката Тея Николова.

През юли и август състезателката на треньора Никола Петров ще участва на европейско в Сърбия, а после и в Ирландия – за плувци под 23 г.

„Непосредствено преди европейското в Белград е държавният шампионат по плуване за мъже и жени. Първо ще плувам там с моя отбор ПСК „Черно море”, а след това – заедно със съотборниците ми Валентин Филипов и Джулиан Черкезов и личния ни треньор Никола Петров отиваме на европейското в Сърбия. Погледът ми е насочен повече към европейското под 23 г. през август в Ирландия. А еврошампионатът в Сърбия преди това по-скоро ще е като контролно за мен – за да видя къде съм спрямо останалите. Към момента времената ми са доста добри. Имам надежда, че ще плувам на финал и на двете европейски първенства”, коментира Николова.

„Подготовката за двете събития върви по план. Скоро започваме да тренираме по различен начин, индивидуално”, добавя тя.

Тея спечели квоти за двете състезания на държавното отборно първенство по плуване през април.

„Времето, което постигнах на републиканското в София на 50 м бруст – 31,53 сек., беше норматив и за световния шампионат по плуване в Япония, но заедно с моя треньор Никола Петров, решихме, че е по-добре да плувам на европейските, защото имам време да се градя като състезател и да плувам на световно”, разяснява отличничката в Пета ЕГ „Йоан Екзарх” във Варна.

„Догодина съм абитуриентка. Имам желание да уча в Америка. И, разбира се, да продължа да постигам успехи в плуването в Щатите!”, амбицирана е шампионката.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close