Творчески работилници провокират любопитството по време на FunCity+ “Euphoria”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Днес стартира най-мащабният младежки фестивал на Варна. Освен богата музикално-артистична и спортна програма, за която ви информирахме, приятни изненади очакват варненци и гостите на града на творческите работилници, които ще забавляват посетителите на  FunCity+ “Euphoria“ в зоната около Слънчевия часовник на входа на Морската градина.

Студентският съвет и студенти по криминалистика към ВСУ “Черноризец Храбър“ ще снемат пръстови отпечатъци.

Сдружение “За теб“ ще предостави възможност за споделено изработване на висулки от мъниста, раковини и миди, прежда и дърво, които улавят вятъра и слънцето.

“С “Място ЗА ТЕБ” ще си спретнем една креативна работилница за изработване на морски красоти – бижута, декорации и всичко друго, което ти хрумне!

Другата ни работилница ще е свързана с бордови игри, но не да ги играем, а да ги правим! Дъските за игра, фигурките и правилата ще зависят от твоето въображение! И двете занаятия за подходящи и за деца и младежи с увреждания

Приятелите ни от Спортен клуб по футбол на маса Джа-Ра са ни осигурили джага, на която да демонстираш уменията си! Не е задължително да си про – имаме професионален инструктор, който да помогне! Масата е подходяща за деца и хора с инвалидни колички.

Всички познаваме забавната игра за гъвкавост. Но не и в такива размери! Ще можеш да играеш с голяма група приятели – колкото повече, толкова по-забавно!

Тигър, пеперуда, принцеса, супергерой… с боички всичко е възможно! Ще бъдем отворени към всякакви креативни предложения!

Приготвили сме богата селекция от бордови игри, на които да играеш с приятели и непознати – от традиционни (Домино, Черен петър, Не се сърди човече) до по-нови (Диксит, Каркасон, Зарчета с истории и други)!

Разнообразни доброволчески проекти, младежки обмени и всякакви възможности за развитие! Подготвили сме полезни инфо материали, ще имаме и консултанти, които да отговорят на всичките ти въпроси!

На място ще те очаква тайно предизвикателство… но сега няма да ти кажем нищо за него. Ела и разбери!

Дори и това не е всичко! Приятелите ни от SOS-Семейства в риск ще ни приготвят готина рамка за снимки, с която да се щракнеш и да запазиш момента.

За разхлаждане ще предоставим водни балони… как ще ги ползваш зависи от теб!

Каквито и да са интересите ти – предвидено е нещо за теб!“, съобщават от сдружение “За теб“.

Сред участниците ще видим Социално предприятие “Няма невъзможни неща“ и Младежко пространство “ХамелеON“, което ще увлече публиката в игра “Предприемачество за младежи“, еко-игри, рисуване на манга герои и др. , като в същото време късметлии ще спечелят награди, предоставени от “ХамелеON“.

Училище по роботика “Робопартанс“ ще предостави възможност на посетителите на фестивала FunCity+ да участват в “Роботилница“ по създаване и програмиране на ЛЕГО роботи.

Младежкото информационно издание Youth Street Varna ще привлече младежи, желаещи да бъдат сътрудници на медията, като желаещите ще имат възможност да преминат дистанционен курс на обучение, а един от всички, заявили желание да се включат, ще спечели награда-изненада в томбола, разиграна по време на фестивала.

Водещият мотив на фестивала и тази година ще бъде “Аз за Варна!“ и “Заедно за Варна“.

Организатор на FunCity+ + “Euphoria“ е Община Варна, Дирекция “Образование и младежки дейности”.

Повече информация ще откриете на страницата на фестивала: NEWS&FUNcity / https://www.facebook.com/newsfuncity

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close