Талантливи варненчета със специална награда на журито от Международния грузински филмов фестивал „Oqros Pepela“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Репортерите от „НахОДКи“ при ЦПЛР – Общински детски комплекс, гр. Варна, са удостоени със специална награда на журито от провелия се в Тбилиси, Грузия, Международен детски и младежки филмов фестивал „Oqros Pepela“. Отличието за талантливите варненчета дойде за работата им по документалната продукция „Черно море. За хората и рибите“, заснета със съдействието на РТВЦ – Варна.
Продукцията е на екологична тематика и върху нея работиха учениците Адрияна Вашева, Никол Добрева, Милица Иванова, Даница Костова и Волен Савов. XII издание на Международния фестивал „Oqros Pepela“ (Златната пеперуда) се проведе в Тбилиси от 26 до 28 ноември т.г.
В него участие взеха тийнейджъри до 20 години от 16 държави. Почетен гост на фестивала бе режисьорът Елдар Шенгелая. Продукцията на „НахОДКи“ бе допусната до участие в Тбилиси, след като по-рано тази година бе отличена със специална награда на името на академик Хачо Бояджиев. Това стана на Фестивала за детско и младежко медийно изкуство „Арлекин“, който е дългогодишен партньор с грузинския форум.
(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close