С уникална лекция за силовия интелект гостува “златният” учител Теодосий Теодосиев във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Лекцията “Изграждане на силовия интелект” на популярния преподавател по приложна математика и физика, наричан още „златния“ учител на България, Теодосий Теодосиев, събра десетки ученици днес в зала “Пленарна” на общината. Събитието бе организирано от Варненската търговска гимназия “Г. Ст. Раковски”, Светлин Тасев от Националното сдружение фотографска академия “Янка Кюркчиева”, с подкрепата на Община Варна.

Пред учениците Теодосий Теодосиев обясни как се формира и как се изгражда силовия интелект, подкрепяйки тезите си с интересни случки от житейския си опит. „Още в ранна възраст младият човек трябва да е прочел своите 1000 полезни книги от по 600 страници, за да изгради речников фонд, да формира точни понятия и да покаже стройна и логична мисъл. Нужно е да се усвоят знанията от предходните цивилизация, тогава интелектът на човека лесно прави връзки и ги комбинира в нови открития”, каза преподавателят. По думите му големи постижения в науката не могат да се правят от ограничени хора.

Теодосий Теодосиев има над 40-годишен педагогически стаж в ПМГ “Никола Обрешков“ в Казанлък, където е главен учител по физика и астрономия. Там той дава началото на специализирано обучение по приложна математика и физика, развива своята Методика за формиране на силов интелект, създава безплатна школа за ученици и учители, популярна като “Школата на Тео“, в която поддържа и развива теоретична и практическа база за обучение.

Възпитаниците му постигат отлични резултати благодарение на специалния му подход при обучение, чрез създаване на експериментални задачи по физика. Благодарност за всеотдайната му работа изрази кметът Иван Портних, който пожела на обичания преподавател здраве, още много енергия и вдъхновение, с които да продължи обучава своите възпитаници.

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close