С концерт отбелязаха 30-та годишнина на ДЦДМУИ „Св. Йоан Златоуст”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

С голям концерт бе отбелязана 30-та годишнина от създаването на Дневния център за деца и младежи с умствена изостаналост “Св. Йоан Златоуст”. В програмата участваха възпитаници на социалното заведение, подкрепяни от своите възпитатели и от бурните аплодисменти на зрителите в аулата на Икономическия университет.

“На това вълнуващо събитие думите са излишни, достатъчно е да кажа едно огромно благодаря – за професионализма, енергията, човечността, с които изпълнявате своята мисия вече три десетилетия – да подкрепяте хората със специални потребности. Благодаря на всички, които са съпричастни и помагат.  Нека заедно да продължим да работим за един по-приобщаващ и достъпен свят за най-уязвимите наши съграждани”, заяви кметът Иван Портних, който бе гост на събитието. В знак на уважение и признателност той подари специален плакет на  Марияна Христова – Директор на ДЦДМУИ „Св. Йоан Златоуст”.

“През всичките тези години сме се научили да падаме и да ставаме и всичко това го дължим на екипа, на родителите, на подкрепата на общината, на дирекция “Социални дейности”, на дирекция “Социално подпомагане”. От тази година нашето социално семейство се разшири и Комплексът за социални услуги за деца и пълнолетни лица с увреждания вече има два центъра – този, на който честваме 30-годишнината днес, и в Аспарухово – с ръководител Албена Димитрова. Благодаря на моите момичета, това е екипът, с който се гордея”, каза Марияна Христова.

Веднага след това започна програмата, в която участваха възпитаници на социалното заведение – с танци, песни, стихотворения и много настроение.  Дневният център за деца и младежи с умствена изостаналост ДЦДМУИ  “Св. Йоан Златоуст” е с капацитет 40 места, за потребители на възраст от 7 до 29 г. Той е първият в страната, създаден през 1992 г. В него се предлага комплексна социална услуга за подкрепа на деца и младежи с увреждания.

Създадени са условия за общуване, образователна и рехабилитационна дейност.  Многобройни са наградите на неговите възпитаници, спечелени в различни формати,  включително от Националния конкурс за хора с увреждания.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close