С изследователски полет за деца “Музейко каца на Летище Варна”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Непосредствено преди настъпването на активния летен сезон, Летище Варна, част от Фрапорт Туин Стар, в сътрудничество с Детски научен център “Музейко“, ще предостави едно вълнуващо приключение за деца и подрастващи в света на изобретенията и дълбините на Черно море с изложбения проект “Музейко каца на Летище Варна“.

Всеки ден от сряда до неделя, в периода от 2 април до 30 юни в специално обособено пространство в Терминал “Заминаващи“ на варненския аеропорт малчуганите и техните родители и учители от Варна и региона ще имат възможността да влязат в ролята на любопитни изследователи, научавайки повече за създаването на някои от най-важните човешки изобретения като: телефона, рентгена и телевизора чрез изложбата “Еврика!“ или да се превъплътят в морски търсачи на древни съкровища, скрити дълбоко сред пясъците на черноморското дъно чрез интерактивната експозиция “Black Sea MAP (Maritime Archeology Project)“.

“Щастливи сме да бъдем домакини на две от най-атрактивните пътуващи образователни изложби на “Музейко“ и по този начин да предоставим ново непознато изживяване за най-малките посетители на Летище Варна. С реализирането на подобни интерактивни образователни инициативи се посвещаваме в създаването на допълнителни атракции за всички пътници, особено за най-малките от тях, в целия регион. Това е и част от нашата дългосрочна визия, в която всички ние вярваме – да отворим широко вратите на летището, правейки го още по-вълнуващо място за хора от всички възрасти. Благодарим на “Музейко“ за отличното партньорство!“, сподели Главният изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар – д-р Франк Кванте.

Официалното откриване на интересните изложби ще бъде на: 2 април от 11:00 ч. и на него са поканени всички малки и големи изследователи, които ще открият немалко вълнуващи изненади.

“С пътуващите си изложби “Музейко“ представя науката по интересен и достъпен за децата начин и език. С тях “Музейко“ достига до различни кътчета на България. Изложба “Еврика!“ е най-голямата и любима наша пътуваща изложба, която вече е била в много градове на страната. Black Sea MAP е единствената ни пътуваща изложба, свързана с Черно море. За първи път с гостуването си във Варна, обединяваме двете пътуващи изложби и пресъздаваме толкова обемно света на “Музейко“, извън “Музейко“. Това нямаше да е възможно без изключителния ентусиазъм и подкрепа на целия екип на Фрапорт Туин Стар. Щастливи сме, че “кацаме“ с интересни научни факти и знание сред всички жители и гости на Варна. Бъдете откриватели и учете, докато играете!”, заяви Главният изпълнителен директор на “Музейко“ – Бистра Кирова.

Входът за целия период, в който експозициите ще са изложени, ще е на символична цена, като за удобството на посетителите, дошли за да ги разгледат, цената за паркинг ще бъде преференциална (подробна информация за всички цени и условията за паркинга са описани в нашето Facebook събитие)

За подробна и актуална информация, във връзка с всички събития, които се предвиждат около изложбите, очаквайте още новини от нас, както и следете нашето Facebook събитие на следния линк: https://fb.me/e/2f8ZcabaL

“Музейко“ е първият детски научен център в България, финансиран от Фондация “Америка за България“.  Създаден през 2015 г. от над 150 водещи дизайнери, учени, архитекти, писатели, илюстратори от цял свят, до момента научният център е посетен от близо половин милион деца и възрастни от България и чужбина. Мисията на “Музейко“ е да вдъхновява децата за учене и наука чрез игра, и да им покаже, че всеки може да бъде откривател стига да не се страхува да експериментира, да опитва, и да мечтае.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close