Съдия Янка Ганчева от Административен съд – Варна изнесе лекция пред ученици, за опасността от употребата на наркотици

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

За видовете наркотични вещества и опасността от алкохолна и наркотична зависимост говори днес пред ученици от XI „а“ клас от СУЕО „Ал. С. Пушкин“ съдия Янка Ганчева, магистрат с богат опит както в административното, така и в наказателното право. Темата на срещата – дискусия пряко засяга ежедневието на младите хора и магистратът ги запозна както с историята на възникването и употребата на наркотични вещества в нашето съвремие, така и с ефекта, който те предизвикват върху този, който ги употребява.

Съдия Ганчева им разясни какви са последствията за тяхното физическо и психическо здраве, при употреба на наркотични вещества и алкохол. Тя сподели с единадесетокласниците свой опит от дела, свързани с продажбата на наркотици и употреба на алкохол и с пътя на разкриването на тази престъпна дейност.

В лекцията си постави акцент на наказателната отговорност за разпространение, притежание и употреба на наркотици, за видовете наркотици и какви са рисковете за подрастващите. Поради възрастовата възможност да бъдат водачи на МПС, съдия Ганчева предупреди младите хора за опасностите и наказателната отговорност, която имат, ако седнат зад волана, след като са употребили наркотични вещества и алкохол.

Спря се в изложението си и на видовете тестове и проби за алкохол и наркотици, които се правят от органите на реда. „Не сядайте зад волана пили алкохол или употребили наркотични вещества, нито предоставяйте Вашето МПС на хора, които са пили, дрогирани или не са правоспособни да управляват автомобила Ви, защото носите отговорност за това“ – предупреди магистратът.

Срещата – дискусия премина с интерес от страна на учениците, като на поставените от тях въпроси получиха изчерпателни отговори от съдия Ганчева в днешния час по право. 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close