СУ за ХНИ „Константин Преславски“ откри есенната си изложба

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

СУ за ХНИ „Константин Преславски“ откри есенната си изложба, която ще се помещава в единственият регистриран училищен Арт салон „Ракурси“, който е в сградата на училището.

Арт салон „Ракурси” предлага място за срещи на различни в гледните точки авторски търсения. Възможност за постоянно участие в изложби на идеите и показване творчеството на учениците. Ежегодно най-добрите художествени произведения се публикуват в Алманаха на училището. Учениците в профил „Изобразително изкуство“ са носители на многобройни награди от различни международни, национални и регионални конкурси, включват се в международни проекти по програма Еразъм+, в ежегодния Пролетен салон на изкуствата в училището.

Изложбата „Пленер – есен 2021“  е част от годишния експозиционен календар на училището и представя теренната практика на учениците от IX до XII клас от профил „Изобразително изкуство“. Учениците представят емблематични архитектурни паметници, пейзажи, графики и забележителности от градската среда. Светът на изобразителното изкуство е загадъчен, вълнуващ и привличащ, благодарение  на своите учители – изтъкнати варненски художници, учениците свободно изразяват себе си и развиват умения. Имената на учителите им се свързват с национални и международни изложби – Иван Димитров, Ивайло Иванов, Мина Сиракова, Джулиана Вълчева

Албум към част от произведенията: https://bit.ly/3EPblL4

 

 

 

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close