Студентки на ВСУ бяха отличени с грамота “Златно сърце” от Центъра за социална рехабилитация и интеграция “Чайка“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Три студентки на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” – Яна Стоянова, Радина Георгиева и Станимира Илиева – бяха отличени за личния си принос с грамота “Златно сърце” от Центъра за социална рехабилитация и интеграция “Чайка“. Те участваха като доброволци в проекта “Дари Ми Мечта”, организиран от Сдружение за подкрепа на лица с умствени увреждания, като работиха и създадоха прекрасни дизайни за тениски и торби с кауза.

Дизайните бяха представени на вълнуващ празник, който се проведе снощи в НЧ “Отец Паисий”. Събитието бе посветено на творчеството, невероятната воля на духа на хората със специални потребности, както и на приноса на младите доброволци в реализацията му. 

Яна Стоянова, Радина Георгиева и Станимира Илиева са студенти в 4 курс на специалностите “Моден дизайн” и “Графичен дизайн”. Те откликнаха на желанието за сътрудничество от Стдужението. Снощи те получиха специална покана да продължат своята доброволческа работа в центъра от Мария Чанкова – член на управителния съвет на Сдружението за подкрепа на лица с умствени увреждания.

По време на подготовката на проектите, нашите момичета намериха нови приятели, които ги вдъхновиха да създадат дизайни с история и послания, говорещи за надежда, солидарност и обич – “100% медчти от свободни хора”, “Задачи за днес”, “Всеки ход е важен”, “Възможно е”.

Тениските ще се изработват по поръчка, чрез съобщение на фейсбук страничката на Центъра, както и ще бъдат представени на благотворителни базари и изложения на социалните предприятия.

В екипа на доброволците се включиха бъдещите медицински сестри от МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и бъдещите дизайнери от ПГГСД „Николай Хайтов“.

Представяме някои от моделите на възпитаниците със златни сърца на ВСУ “Черноризец Храбър”:

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close