Студентката на ВСУ Полина Георгиева завоюва бронзов медал на световното първенство по кикбокс в Португалия

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Студентката на Варненския свободен университет в специалност “Психология”  Полина Галинова завоюва бронзов медал на световното първенство по кикбокс в Португалия, съобщава TheSite24.

Полина се изправи срещу най-добрите в света в категория до 56 кг при жените в стил “К-1” на световното първенство по кикбокс в Албуфейра, Португалия. В пътя към успеха, Поли показва изключително майсторство, побеждавайки с 3:0 съдийски гласа Дестени Тейлър от САЩ и Михаела Керлехкова от Чехия в осминафинал и четвъртфинал. Сърцата на всички бяха с нея, докато се изправяше срещу силната съперничка Зехра Аслан от Турция в полуфинала.

Този успех е заслужен принос към спортната гордост и отличието на нашия университет. Поли, благодарим ти за вдъхновението и за това, че представяш ВВарненски свободен университет “Черноризец Храбър”по такъв бляскав начин!

Полина Галинова е двукратна световна шампионка по кикбокс за юноши и кадети. През декември 2020 г. тя стана балкански вицешампион в международния кикбокс турнир „Balkan best fighters“ в сръбския град Ягодина, а през март 2021 г. – завоюва първата си национална шампионска титла по кикбокс. Тя спечели златото на Държавно първенство по кикбокс в стил „лоу кик“ до 56 килограма, което се проведе във Варна, 2021. От 2016 г. е част от националния отбор на България по кикбокс.

Тя е състезател и треньор в СК “Шуменска крепост”, а неин треньор е баща й – Галин Методиев.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close