Студентката на Варненския свободен университет Полина Галинова триумфира със Световна купа по кикбокс в Будапеща (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Златното момиче Полина Галинова – студент в специалност “Психология” на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”, завоюва златен медал в  29-о издание на турнира за Световната купа по кикбокс в Будапеща, съобщиха от учебното заведение.

Полина Галинова се представи блестящо в категория до 56 кг при жените в стила К-1. В първия си двубой тя надделя над състезателка от Полша, на полуфинала елиминира финландка, а на финала не остави никакви надежди на друга представителка от Полша.

Поли продължава да впечатлява с постиженията си на международната кикбокс сцена. През април тя спечели първо място на Европейската купа по кикбокс, провела се в Пловдив, където на финала победи състезателка от Унгария в категория до 60 кг, стил К-1. Тя е бронзов медалист от Световното първенство по кикбокс в Португалия през ноември 2023 г. и двукратна световна шампионка по кикбокс за юноши и кадети. Полина е балкански вицешампион от международния турнир “Balkan Best Fighters” в сръбския град Ягодина през декември 2020 г. и национален шампион по кикбокс в стил “лоу кик” до 56 кг от Държавното първенство във Варна през 2021 г.

Студентката на ВСУ Полина Георгиева завоюва бронзов медал на световното първенство по кикбокс в Португалия

От 2016 г. Полина Галинова е част от националния отбор на България по кикбокс.

Полина Галинова е не само изключителен спортист, но и отлична студентка в специалност “Психология” на Варненския свободен университет “Черноризец Храбър”, с многобройни университетски отличия.

Тя е състезател и треньор в СК “Шуменска крепост”, където треньор е нейният баща, Галин Методиев.

(Visited 4 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close