Станислав от Варна подобри два световни рекорда на Гинес

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На 14.05.2022 г. варненецът Станислав Златарев успя да подобри два световни рекорда на Гинес- “Най-много коремни преси за 1 час” и “Най-много коремни преси за 3 часа”.

В рамките на 1 час той стегна коремни мускули повече от 2600 пъти, а за внушителното време от 3 часа- цели 5500 пъти.

В присъствието на близки, приятели и клиенти на фитнес залата му и предавано лайф във фейсбук, Станислав показа своята ежедневна рутина, благодарение на която успява да подобри своята издържливост и да промени коренно начина си на живот.

Следвайки метода на Ледения човек Уим Хоф, Станислав демонстрира медитация на базата на дишане и задържане на въздух за дълго време, а след като тялото му бе наситено с кислород, той показа пред смаяните погледи на присъстващите и влизане в специална ледена бъчва, пълна с вода и лед с температура малко над 0 градуса. 10 минути бе престоят му вътре, а веднага след това започна и изпълнението на зададената цел.

Досегашният рекорд за едночасовото предизвикателство принадлежи отново на българин, който се справя със задачата с 300 бройки по-малко. 3 часовият рекорд ще бъде новозаписан в Световната книга на Гинес, като известни до момента са неофициални опити на кандидати направили около 4300 броя- с 1300 по-малко от постижението на варненския фитнес треньор.

Той сподели, че по време на изпълнение на предизвикателството е имало много трудни моменти, но волята, самодисциплината и решителността за победа са му помогнало да се справи.

Станислав Златарев е персонален треньор и собственик на фитнес зала за индивидуални тренировки и място превърнало се в нарицателно за успех и промяна на живота на стотици варненци. Занимава се със спорт през целия си живот и вярва,че здравословното хранене и редовните тренировки са ключът към дълъг и щастлив живот.

Предстои и официалното потвърждение за одобрение и вписване в Книгата с рекордите, което се очаква в края на лятото.

(Visited 5 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close