“Слънчева дъга” възкресява детската магия на българската музика

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Песни, създадени от български композитори за деца ще прозвучат днес в концерта „Слънчева дъга”, част от програмата на 11-ия Европейски конкурс за детска песен ”Златни искри”, научи TheSite24. По-голяма част от тях са по текстове, вдъхновени от поетесата от Варна Райна Пенева, която наскоро ни напусна.

Мнозина свързват нейното име с множество обичани стихове, превърнати и в музикални приказки, истинско пътуване в света на детските сънища и мечти, разказани чрез мелодии, които топлят сърцата  като  в песни като „Ало, слънчице’”, „Роклята на мама”, „Лунна лодка”, ‘на море”, „Мой прекрасен свят” по музика на Красимир Гюлмезов, Васил делиев, Доно Цветков и др.

Този концерт ще  събере на една сцена малки и големи любители на музикалното изкуство: популярните български изпълнители Петя Буюклиева, Искрен Пецов, Юлия Димитрова, Стелко, детско шлагерно студио ДА и др.

Концертът “Златни искри”, който ще се проведе от 19 часа в концертната зала на радио Варна е нещо по-специално от обикновен музикален събитие. Той  е неразделна част от българската музикална сцена и възможността за споделяне  на изкуство с  нашия културен наследник –децата.

Европейският конкурс за детска песен „Златни искри 2023“ се организира от фондация „Откритие“ , с подкрепата на Министерството на културата, сдружението за авторски права Музикаутор, БНР-Радио Варна, ВМК и фонд Култура” на Община Варна.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close