Симона Костадинова от ПГ по туризъм – Варна стана „Най-добър млад готвач“ в Националното състезание по професии в Албена

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В периода 19 – 21 април 2023 г. в к.к. Албена, Maritim Hotel Paradise Blue Albena5* се проведе Национално състезание по професии 2023 г. В надпреварата взеха участие ученици от Професионална гимназия по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ – Варна. 

В категория „Най-добър млад готвач“ Симона Костадинова от XI в клас, с ръководител Янка Ангелова, спечели престижното първо място и получи стипендия от Висше училище по мениджмънт. Менюто, с което ученичката се представи, включва предястие: чийзкейк с коприва и еленски бут, и основно: патешко магре с аспержи и сос телешко жу с портокал.

В категория „Най-добър млад барман“ Борис Банчев от XII г клас, с ръководител Георги Янев, зае второ място и спечели стипендия от Висше училище по мениджмънт. Ученикът представи в първи кръг украси от лимони и ябълки, а във втори тур направи трицветни шотове – безалкохолен, алкохолен и „запомнящ се“.

В категория „Най-добър млад хлебар-сладкар“ Габриела Неделчева от XI ж клас, с ръководител Петя Атанасова, се класира на второ място, получи грамоти за оригинална декорация на десерт и за оригинални техники, и спечели специална стипендия за най-добър млад сладкар на България.

В категория „Най-добър млад аниматор“ участие взеха учениците Елисавета Андонова, Галина Янева и Анелия Янева от XI б клас, Стилияна Иванова от IX е клас и Борис Лазароглу от IX e клас,с ръководители Василена Кръстанова, Дияна Сярова и Златин ВълчевЕкипът аниматори се класира на второ място с дневна програма. Допълнително Елисавета Андонова взе приз „Властелина на микрофона“, а Анелия Янева получи грамота „Специална награда на АСА“ и ваучер за изключително представяне.

Представител на гимназията в категория „Най-добър млад хотелиер“ беше Евелина Варадинова от XI д клас, с ръководители Василена Кръстанова и Дияна Сярова. Нейният професионализъм и елегантността ѝ впечатлиха журито и тя зае престижното второ място. Отличена бе със специална стипендия по програма „Хотелски мениджмънт“ на Висше училище по мениджмънт и награда на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

В категория „Най-добър млад сервитьор“ Габриела Асенова от XI вклас, с ръководител Анелия Славейкова, се класира на пето място от деветнадесет претенденти. Ученичката сервира ястия на реални гости в ресторант, като презентира съставките и технологията им на приготвяне на чужд език.

Поздравления за учениците и техните ръководители!

(Visited 49 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close