Силен сезон отчита сабята във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Две години след основаването си клонът на спортен клуб по фехтовка “Младост“ (сабя) в град Варна приключва успешно настоящият фехтовален сезон. Докато през първият си сезон 20/21 г. варненските деца извоюваха 14 медала от всички състезания, международни и от календара на БФФ, то сега – сезон 21/22 финишираха с общо 27 медала.

Фехтовачите от Варна донесоха в града ни 9 златни, 5 сребърни и 13 бронзови медала от състезанията, в които взеха участие – два международни турнира в  “Mladost cup 22“ –  гр.София и  Burgas cup 22“- гр.Бургас, Държавното първенство , двата турнира за купата на България, един сателитен турнир в гр. София, организиран от СКФ “Младост“ съвместно с БФФ и участие във Фестивала на фехтовката в гр. Бургас, организиран от СКФ “Корсар“ гр. Бургас и ФА “Етрополски“.

Нямаше нито едно състезание от изброените по-горе седем турнира, от което варненските състезатели на СКФ “Младост“ да се завърнат без медал.

“Излъчихме двама държавни шампиони от Варна в представителните отбори на клуба ни, както и двама шампиони от турнирите за купа България  в две от изданията на турнира (Ст. Загора, момчета до 11 г. и София, кадети).

Успехите и отличията на целия клуб “Младост“, са много повече, но  приносът на клона е факт, благодарение на таланта и упоритият труд на варненските деца  и на съпричастността и разбирането от страна на родителите им.

Благодарности за всеотдайната работа на майстора на спорта и треньор на клона Андрей Никанов, и на помощника му Андрей младши.

Разбира се за успешното развитие на клона и на оръжието сабя в гр. Варна, освен баща и син Никанови,  благодарности заслужават и целият треньорски екип от гр. София и ръководството на клуба за отзивчивостта, логистиката, съвместната работа в подготвителните лагери и въобще за цялостната организация.

Напълно справедливо е да се отбележи, че наред с двете останали оръжия шпага и рапира в които Варненската фехтовка е с традиции, с резултатите от първите два сезона на СКФ “Младост“- клон Варна е поставено началото на силна школа,    даваща поводи за гордост и в третото оръжие – сабята”, съобщиха от клуба.

(Visited 11 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close