Родители и ученици от елитно училище във Варна върнаха вярата в доброто на бедстващо семейство от Каравелово

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Родители и ученици от МГ “Д-р П. Берон” във Варна трогнаха с жест на човечност пострадало семейство от Карлово, като последваха каузата “дарение вместо цвете”, научи Varna24.bg.

Както вече стана ясно, списъците с пострадалите семейства на много места в Карловско не са готови. Не са описани и щетите в наводнените къщи. Административните неуредици ще забавят с дни изплащането на държавната помощ за бедстващите домакинства. Разчистването на пострадалите къщи и улици вървят с бавни темпове. Липсват достатъчно тежка техника и доброволци.

Именно затова учениците и техните родители решават да дарят събраните средства за едно конкретно семейство, за да отиде тяхната помощ бързо и по предназначение.

“Парите са преведени на 29.09, събрани в периода на и след 15.09, в каузата “дарение вместо цвете”. Решихме да ги дарим за възстановяване дома на Пенка Колева и Валентин Георгиев. Сумата е 3236,10 лв. Къщата им е необитаема, след като при бедствието водата в дома им достига над 1,50 метра. Всички мебели и електроуреди са унищожени и изхвърлени. Останал им е един хладилник, който не е ясно дали ще заработи някога. На семейството е обещан фургон от общината, но все още не са настанени в него. Нямат представа дали спасителният подслон ще бъде поставен в двора им или в края на селото. Къщата им е наследствена от майката и бащата на мъжа. Имат дъщеря, която е омъжена и живее в Пловдив. Семейството се издържа, като работи. Родителската комисия взе решение да се помогне на 1 семейство, а не на много с малки суми. Кметицата на Каравелово е посочила най-затруднените семейства и комисията е избрала това”, споделиха за медията ни родители, участвали в благородната кауза.

От своя страна Пенка и Валентин споделили, че са трогнати от човещината на учениците и техните родители, която е върнала надеждата им, че България ще пребъде, докато има хора с големи сърца, които връщат вярата в доброто.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close