Ректорът на ИУ-Варна към студентите: Веселете се, времето е необратимо! Не го оставяйте на вятъра!

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
Студентите празнуват днес! В началото празникът е бил отбелязван на 25 ноември от Софийския университет в деня на Св. Климент Охридски.

През годините обаче 8-ми декември се превръща в празник не само на студентите в Софийския университет, а на всички кандидат-висшисти. По традиция това е неучебен ден.

По повод студентския празник ректорът на Икономически университет – Варна, проф. д-р Евгени Станимиров отправи поздрав в социалните мрежи:
В днешния ден пожелавам на студентите, както и на всички, които носят младежкия дух и заряд в душите си, непоклатимо здраве!
Този ден е сред най-заслужилите да си припомним началото на студентския химн: „Gaudeamus igitur, Juvenes dum sumus.“. Веселете се, докато сте млади, и помнете, че времето е необратимо. Затова не го оставяйте на вятъра!
Раздавайте го на семействата си, споделяйте го с приятелите и любимите, но оставете достатъчно и за себе си – за да мечтаете дръзко, да откривате непознати светове, да градите мостове и да гледате към високото. Разпъвайте платна за близки и далечни плавания, не се уповавайте на котвите, а на верния компас и „където и да отидете, идете с цялото си сърце“!
Бъдете упорити, но помнете, че това е само условие, а не гаранция за успех. Избирайте мъдро пътя, по който вървите и бъдете креативни! Планирайте утрешния ден, но не се безпокойте за него!
Съхранявайте и празнувайте младостта, не отлагайте щастието за неопределено бъдеще, мечтайте нашироко, преуспявайте! Тези, които никога не са мечтали, няма да има какви мечти да сбъдват.
Бъдете открити, честни, вдъхновени и устремени към вълнуващото утре, което чака точно вие да го сбъднете! Но не забравяйте, че настоящето е всичко, с което разполагаме.
Няма нужда да се опитваме да променяме света! Вместо това можем да помислим как да променим себе си и да се радваме на и без това прекрасния свят!
Бъдете здрави и празнувайте младостта си!
„Vivat academia, Vivant professores, Vivat membrum quodlibet, Vivant membra quaelibet, Semper sint in flore!“
проф. д-р Евгени Станимиров
ректор на Икономически университет – Варна
(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close