Пътуващи спомени с „Откритие”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

„Откритие“ продължава да открива нови пътища към своята публика. Международният музикален попфест представи  своята 30 годишна история по нетрадиционен начин – с минитурне и срещи с публиката извън Варна, където, особено през последните две години, концертният живот липсваше.

„Откритие“ е един от малкото фестивали не само у нас, но и в Европа с  международен конкурс за песни от  млади автори. Започва като първият български конкурс за изпълнители, организиран от недържавна организация още през 1992година.

В историята  на фестивала първите  си стъпки направиха Десислава Добрева, Миро, Галина Курдова, Михаела Филева и много други, които са утвърдени изпълнители и автори на песни и са сред любимците  на цяла България.

През годините  във  фестивала са участвали  изпълнители и автори на песни от близо 70 държави от цял свят и международни  звезди  като Джон  Лоутън, Филип Киркоров, Ингрид, Лейди Лиша  и много други.

Телевизии от Европа, Азия, Африка и Далечния изток популяризираха варненския фестивал по целия свят.

Тази година обаче организаторите на феста избраха да популяризират един от емблематичните фестивали на Варна  чрез видеопрожекции от изминалите издания, срещи с публиката и концертни изяви  и в по-малки населени места. Това пътуване беше по проект, наречен „Откритията на „Откритие“ , подкрепен от Национален  фонд  култура  към  Министерство на културата.

На срещите в Добрич, Попово и село Бенковски дойдоха хора от всички възрасти, изкушени от хубавата музика. Участници в музикални колективи от читалища, училища   и граждани  се запознаха  с историята фестивала „Откритие “, представена от неговия създател – Доно Цветков, и аплодираха  чудесните изпълнения на Даниела Петкова (от дует „Мания”), ЕлизНигохозова,  Божидар Шалдъров, Стелиян Донев-Стелко-участници и лауреати от различни издания на фестивала.

 

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close