Психолози от Варна: Пандемията доведе до тревожност от самота и ниското самочувствие при децата

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Около 800 часа годишно индивидуални психологични консултации са реализирали психолозите от Общинския център за психологична подкрепа на училищната общност, който работи към дирекция „Образование и младежки дейности“ на Община Варна. Психолозите  работят активно в подкрепа на деца, ученици и родители, голямо внимание се обръща и на фамилната терапия.

Основните теми, за които се търси подкрепа при малките ученици, са проблеми в обучението, при по-големите – ниска мотивация за учене в електронна среда, а в най-горните класове – проблемно поведение, възрастови кризи, панически атаки. От Общинския център изразяват притеснение, че в резултат на изолацията нарастват психо-травматичните емоционални проблеми, тревожността от самотата и ниското самочувствие. По време на семейните терапии са дискутирани теми като конфликт деца-родители, преодоляване на напрежението от изолацията и страховете за здравето, също така раздяла между родители и влияние върху отношението на децата към всеки от тях.

Основната цел на психологичната консултация е да осъществи подкрепа чрез предоставяне на съвременни системни и ориентирани към детето и семейството услуги. Консултациите са безплатни и са насочени към деца, юноши, родители и педагогически специалисти. Центърът предлага психологична и психотерапевтична помощ, кариерно ориентиране, образователна мобилност и професионална подкрепа чрез супервизия и интервизия. Консултациите са възможни и през ваканцията.

Психологичните и кариерни консултации се провеждат след записване на тел.: 0882/567 038, съобщават от дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна.

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close