Проект “Изпей мечтата си с нас” дава сцена на деца и младежи от 6 до 18 години във Варна (ВИДЕО)

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Деца и младежи от 6 до 18 години ще изгреят на сцената 

Безплатен кастинг прослушване за участие в галаконцерт “Изпей мечтата си с нас” ще събере на едно място талантливи деца и младежи с изявени творци в областта на музиката и сценичните изкуства. Инициативата е на варненската музикална школа “Моника Ре Ла Ми”, част от Национално сдружение “Клуб Плиска представя”. 

За СайтЪТ Моника Карагенова, художествен ръководител на музикална школа “Моника Ла Ре Ми”, сподели подробности за проекта.

Всички талантливи деца и младежи от Варна региона са поканени до 24 март в студиото на школата на ул. “Драгоман” №3, за да представят възможностите си и да бъдат прослушани от професионални вокални педагози. 

Вокални педагози от Варна и топ модел търсят млади таланти по проект “Изпей мечтата си с нас”

Днес имахме удоволствието да се срещнем с победителката в първото издание на проекта, Дария, която сподели как е стигнала до победата. Изпълнението на талантливото момиченце, на което се насладихме в студиото на “Ла Ре Ми”, ни остави без дъх.


В рамките на кастинга, децата и тийнейджърите ще бъдат подготвени за своето участие в галаконцерт на 31 март 2024г. Събитието ще се състои в популярно варненско заведение, което разполага с най-голяма и професионално оборудвана сцена в града. Това е шанс за младите таланти да заблестят на сцената и да направят своите първи стъпки към музикалната кариера под наставничеството на опитни педагози, коментира Моника Карагенова.

Ето кои са творците, които ще подготвят децата за галаконцета:

Моника Карагенова – арт-директор на националното сдружение „Клуб Плиска представя“, художествен ръководител на Музикална школа „Моника Ла Ре Ми“, изпълнител и лауреат на множество призови награди от международни конкурси в страната и чужбина.


Ангелина Милева – внучка на известната Ангелина Милева – основателката на Вокален ансамбъл “Сребърни звънчета”, изпълнител, солист на Биг Бенда на НМА” Проф.Панчо Владигеров” под ръководството на гл.ас. Михаил Йосифов. Завършила е музикалното училище във Варна със специалност „Класическо пиано“, както и бакалавърската специалност по „Поп и джаз пеене“ в НМА”Проф.Панчо Владигеров“ – гр.София, Ангелина завършва магистърските специалности „Поп и джаз пеене“ и „Педагогика на обучението по музика“.

Ирина Будниченко – топ-модел и носителка на множество звания в конкурси за красота – финалистка в конкурса “Мис Москва”, “Мис зрителски симпатии-Мис Москва” и “Мис Фото – Мис Москва”. Ирина е актриса, треньор по фитнес, танци, стилист, организатор на творчески фотосесии и ръководител на школа за деца модели в България.


Почетен гост на събитието е Стефка Оникян, българска поп и джаз певица, професор, доктор по професионално направление Музикално и танцово изкуство – музикознание и музикално изкуство в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Тя открива, създава и изгражда бъдещи творци и артисти. Автор е на една от най-значимите книги във вокалното изкуство в помощ на млади дарования – “Вокална работа в поп и джаз музиката”.

Специален гост на събитие ще бъде Румяна Начева – журналист и PR с богат опит в електронни и печатни медии. Тя е създател, продуцент и директор на Международния конкурс за млади изпълнители на популярна песен „СРЕБЪРНА ЯНТРА” (от 2003 г.). Носител е на Наградата на WAPA „Сребърна Янтра” – най-добър международен конкурс в България” – Дубай`2022 г. и престижната Награда „ВЕЛИКО ТЪРНОВО”. Начева е постоянен член за България в международното жури на повече от 60 конкурса в Европа и по света.

На концерта ще присъства и Николай Райнов – композитор и автор на множество песни за деца и младежи. Песните му са лауреати на множество световни конкурси за авторски песни.

В публиката на 31 март ще бъдат организатори на международни конкурси, членове на жури и вокални педагози от цялата страна, които ще връчат специални покани за участие в престижни конкурси.

ВИП гости ще бъдат представители на Управителния съвет на сдружението по побратимяването на първите столици на България и Италия, г-н Антонио Таркуинио, консулски кореспондент на Италия във Варна и неговият съветник по културните въпроси – Димитър Стойнов. Организаторите очакват още, кметове и общински съветници от областите Варна, Добрич и Шумен, както и директори на елитни училища от Варна и Шумен.

Ще бъде връчена ежегодната награда на Националното сдружение „Клуб Плиска представя“ за най-артистично присъствие на един от участниците, както и специалната награда на Музикална школа „Моника Ла Ре Ми“ – безплатни уроци.

След безплатните кастинг и галаконцерт, участниците ще имат възможност за още една специална изява.  На 4 май те ще могат да се включат в програмата на празничен концерт в “Двореца” в Балчик. Там ще имат среща с организатори и членове на жури на международни конкурси от цял свят. По време на събитието, участниците ще получат персонални покани за участие в различни конкурси.

Записването за кастинг прослушването става на тел. 0883 683 749.

Кастингът и галаконцертът предлагат не само платформа за младите таланти да демонстрират своите умения, но и възможност да се включат в музикалната общност, получавайки ценни насоки и подкрепа от утвърдени професионалисти. Събитието обещава да бъде стъпка към осъществяването на мечтите на младите изпълнители в света на музиката, като им предоставя възможността да се изявят и развият своите таланти.

(Visited 44 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close