Проектът „Ако дал си надежда“ учи деца от Варна как да бъдат звезди на сцената

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

С урок по сценично майсторство започва цикълът по обучение на деца и тийнейджъри в изграждане им като музикални изпълнители.

В продължение на няколко  месеца те  вече имат имат занятия по  пеене, танци, създаване на имидж, използване на социалните мрежи за представяне на творческата им работа и обратна връзка с публиката.

Участниците в инициативата ще работят заедно, за да създадат общ спектакъл, в който ще се включат и познати български  попизпълнители.

Проектът, който се казва „Ако дал си надежда“, е най-новата идея на Доно Цветков и Студио „Да“ и открито занятие по сценично присъствие  ще се проведе на 18 март, във Военноморския клуб – Варна.

Популярният  варненски актьор Боян Стоянов ще покаже на младежите различни актьорски техники, ще демонстрира сценично поведение в различни ситуации и ще им помогне да се справят по-добре, когато застанат очи в очи с публиката или пред камера.

Той е един от водещите на майсторските класове, включени в проекта. Актьорът е любимец на много деца, които го познават от сцената на варненския Куклен театър.  Завършил е  НАТФИЗ “Кръстьо Сарафов” със специалност – Актьорско майсторство за куклен театър в класа на  проф.Жени Пашова.

През 2004 година става част от варненската куклена трупа, където има участие в повече от 30 спектакъла за деца и възрастни и е работил с режисьори като Теди Москов, Пламен Марков, Боян Иванов, Георги Михалков, Бисерка Колевска, Вера Стойкова.

Извън театъра Боян Стоянов е бил актьор, съавтор и ко-водещ на детско ТВ предаване, участва в мюзикълите “Чаплин”, “Човекът от Ламанча” и “Коса” на Варненската опера. За ролята на Звяра в „Красавицата и Звярът”, постановка на варненския Куклен театър, режисирана от Вера Стойкова,  Боян Стоянов получи през 2009 година награда „Варна”.

Този богат свой опит той ще предаде на децата като част от екипа на “Ако дал си надежда”. Още в първите години на варненска сцена той снима в клиповете на песните на детско шлагерно студио ДА от хитовия албум’Ало. Ало слъчнице”, където изпълнява с децата и „Моряшките фланелки”-авторска песен на Доно Цветков, а също така и заглавната песен „Вълшебници” от третия самостоятелен албум на популярното детско студио от морската столица.

Проектът “Ако дал си надежда”се реализира от фондация “Откритие” с финансовата подкрепа на Национален Фонд Култура.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close