Проблемите на регионалното развитие и кръговата икономика ще обсъждат студенти и експерти на научен форум

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Студентският съвет на Варненския свободен университет ,,Черноризец Храбър” организира Научен форум на тема „Съвременни проблеми на регионалното развитие и градоустройството”, както и студентски конкурс на тема ,,Кръгова икономика”. Събитията ще се проведат на 12 и 13 ноември 2022 г. Официалното откриване е на 12 ноември (събота) 2022 г. от 10 ч. в Зала 1 на Учебно-спортния комплекс на университета. Поканени са представители на държавната и общинската администрации, ръководителите на регионалните колегии на Съюза на архитектите и Камарата на архитектите, както и академичното ръководство на университета.

Студенти от различни български университети и ученици от средни училища ще представят свои доклади в научния форум. (Програмата е публикувана тук). Участие ще вземат експерти и преподаватели. Модератори на събитието са Аксу Осман – студент в специалност „Право“ и Тервел Чорбаджийски – първокурсник в специалност „Психология“.

Форумът е част от научноизследователската дейност на студентската организация на ВСУ „Черноризец Храбър“, която тази година отбелязва 25 години от създаването си. В различните модули ще бъдат представени студентски доклади и експертни разработки, след което ще се проведе дискусия. Темата, която обединява всички посочени професионални направления, e „Съвременни проблеми на регионалното развитие и градоустройството“. Паралелно с това ще бъдат засегнати важни теми, отнасящи се до регионите и градоустройствените решения на големите градове.

В рамките на конкурса „Кръгова икономика” ще бъдат представени въвеждащи лекции, за това какво представлява тя в различните професионални направления. На студентите ще бъдат дадени задания по конкретни проблеми. По-късно те ще презентират своите решения по тях. Представилите се на най-високо ниво студенти ще бъдат отличени с грамоти и награди.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Община Варна.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close