Приключи тридневният предприемачески лагер в областта на туризма, който се проведе във Варна

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Предприемачески лагер за младежи от Черноморския регион се проведе във Варна от 3-ти до 5-ти август. Организатор и домакин на събитието бе Висше училище по мениджмънт, а участие в него взеха 15 младежи от 4 държави – Армения, Гърция, Грузия и България.

Основна задача на събитието бе да промотира сред младите хора предприемачеството в областта на туризма, основан на преживяванията. Програмата на лагера обедини теоретични и практически панели, насочени към разясняване спецификите на този тип туризъм и изграждане на умения за създаване и развитие на собствен бизнес.

Лекциите засегнаха теми като управление на събития, преживяване на културата в градски условия, създаване на нови туристически продукти, носещи позитивно изживяване, емоция и спомен. Практическите занятия срещнаха участниците с реални модели на успешен бизнес, поставящ в своя център преживяването на културата, на храната или на историята. Богатото разнообразие от събития, археологически и исторически артефакти във Варна се превърнаха в основно вдъхновение за младите хора при формулирането на техните предложения за предприемачески идеи. От всички тях, те избраха тази с най-висок потенциал и съвместно работиха върху стратегията за пазарното й представяне.

Предприемаческият лагер у нас е третото от общо 4 поредни събития. Предстои обучение в Армения на още 15 младежи, с интереси в областта на предприемачеството.

Събитията се провеждат в рамките на проект PRO EXTOUR „Насърчаване на туризма на преживяванията с фокус върху културно историческото наследство на черноморския басейн“, който се осъществява по СОП „Черноморски басейн 2014 – 2020“. Инициативата обединява усилията на 3 висши училища с експертиза и интереси в областта на туризма, организация за културно сътрудничество и регионален клъстер за гостоприемство. Съвместно те се стремят да представят по-широко идеята на туризма, основан на преживяването, който осигурява отлични перспективи за развитие на нови дестинации и нови бизнес начинания, формирани на база преживяването на местните традиции, изкуства и пространства.

Повече за проекта: https://proextour.eu/

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close