Приемът за безплатните ИТ обучения за ученици във Варна се удължава до 12 октомври

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици, ще приема кандидатури на ученици в 5-7 и 8-11 клас за обученията си по дигитални науки и разработка на игри във Варна до 12 октомври. Участията в ИТ програмите е безплатно, а кандидатстването за тях става през сайта на Училищна Телерик Академия.

В школата по „Дигитални науки“ за 8-11 клас, младежите ще подобрят дигиталните си умения и ще се запознаят със света на технологиите.

В школите по „Разработка на игри“ за 5-7 клас, учениците ще се научават да програмират, докато създават компютърни игри.

Обученията ще се провеждат в рамките на 72 часа през учебната година, започвайки от края на октомври, а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Програмите в гр. Варна се реализират в сътрудничество с Dev_Labs, Innovator Coworking Space и с подкрепата на Фондация „Америка за България“, Пресиян Каракостов, “Нетера”, Strypes Group и Titan Gate.

Кандидатстване и приемен тест

Процесът на кандидатстване става онлайн през сайта на Училищна Телерик Академия и включва попълване на форма за кандидатстване, както и приемен тест до 12 октомври.

Повече информация за програмите може да бъде намерена на сайта на Училищна Телерик Академия.

За допълнителна информация: telerikacademy.com/school или във Facebook.

Училищна Телерик Академия е най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас в България. Нейната мисия е да подготвя следващите поколения за професиите на дигиталното бъдеще с интерактивни програми, достъпни за всички ученици.

От създаването ѝ през 2010 г. до днес, тя е обучила над 17 000 деца и младежи на възраст между 7 и 18 г. на програмиране и дигитални технологии. Като въоръжава учениците с ключовите дигитални умения и развива тяхното логическо и креативно мислене, Училищна Телерик Академия им помага да се трансформират от консуматори на технологиите в техни създатели, търсени професионалисти и дигитални лидери.

Програмите се организират от Фондация „Телерик Академия“ и се провеждат с подкрепата на Фондация „Америка за България“, индивидуални и корпоративни дарители и в партньорство с общини, училища, местни организации, бизнеси и институции, осигуряващи зали за обученията. Научете повече на telerikacademy.com/school.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close