Превърнаха двора на детска градина във Варна в забавно училище на открито

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Екипът на ДГ 44 “Валентина Терешкова“ проведе един необичаен учебен ден за своите малки възпитаници и техните родители. Дворът на детската градина се превърна в най-забавното училище на открито за малки и големи. Над 80 семейства в слънчевия следобяд на 2 ноември се включиха в интересни и разнообразни дейности. Провокация очакваше малчуганите още от входната врата. Те заедно с мама и татко трябваше да се ориентират по  кодиран път във “Вкусния лабиринт“, за да бъдат допуснати в „класната стая на открито“. Там ги очакваха техните учители, които обясняваха и ги подпомагаха в изпълнението на учебните задачи. Децата нямаха търпение да посетят и осемте ателиета, в които бяха предложени дейности Монтесори, обследване и анализиране на природни материали с дигитални микроскопи, експерименти, кодиране, рисуване върху стреч фолио, изработка на гривни и коронки, модни облекла за кукли, STEM морски шах, конструиране на сгради от картонени кутии, музикални игри“чудните звуци на природата“ и мн. др.

„С провеждане на общностното събитие се присъединихме към глобалното международно движение „Outdoor classroom day“ за превръщане на времето на открито в по- голяма част от деня на всяко дете. В начина за организация на дейностите приложихме едни от  най- добрите и съвременни подходи за работа с деца от предучилищна възраст, а именно „учене чрез природата“ и „учене чрез правене“., с които се запознахме при обучението си в международни курсове по Програма“Еразъм+“. Радваме се, че инициативата е успешна и благодарим на родителите за проявения интерес и подкрепа.“ –сподели директорът на детската градина Анна Константинова.

Ученето на на открито продължи до пълното смрачаване в края на деня поради нестихващия ентусиазъм на децата. Деца, учители и родители превърнаха деня в малък празник за всички.

„Класна стая на открито“ е поредната инициатива от юбилейната програма на институцията “60 години ДГ “Валентина Терешкова“ и е включена в иновативните практики по проект от НП “Хубаво е в детската градина”.

 

 

(Visited 3 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close