ОУ “Св.св. Кирил и Методий”- Варна с инициатива за Деня на народните будители

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

„Докосване до делата на будителите“.  Под този надслов учениците и и ръководството на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Варна ще отбележат дните, посветени на Деня на народните будители.

Инициативата беше открита на 17 октомври от директора на училището Дарина Димитрова, която с вълнение представи възможността всеки ученик да се докосне до делото на Паисий Хилендарски. Във фоайето на школото е създаден автентичен кът – писалище, където ученици и учители ще преписват „История славянобългарска“ в специална за тази цел книга. Началото постави г-жа Димитрова под звуците на църковни песнопения, което създаде атмосфера и развълнува всички присъстващи. Преписът на „История славянобългарска“ е посветен и на 300 години от рождението на Паисий, и 260 години от написването на творбата.

А навсякъде по коридорите на училището са разлепени цитати от „Историята“ на Паисий, които напомнят на учениците кои сме и какви сме били като народ, назад във времето и историята.

Будителските дни ще продължат и до самия празник 1 ноември с още много дейности, посветени на велики българи и техните дела.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close