Отличиха победителите в Студентската олимпиада по програмиране „За купата на Ректора на ТУ – Варна“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

На елегантна церемония в Технически университет – Варна на 8 април 2024 г. бяха наградени победителите в студентската олимпиада по програмиране под надслов „За купата на Ректора на ТУ – Варна“, която се проведе в два етапа: онлайн от 21 декември 2023 г. до 30 март 2024 г. и присъствено на 5 април 2024 г. 

Модератор на събитието беше доц. д-р инж. Мариела Александрова, декан на Факултета по изчислителна техника и автоматизация, която благодари на организаторите от катедрите „Софтуерни и интернет технологии“ и „Компютърни науки и технологии“, Студентски съвет при ТУ-Варна и фирмите-партньори: „Smart-soft“, “KBC Global Services”, “DXC Technology Bulgaria”, „Adastra“, „Methodia“ и „myPOS“, които традиционно подкрепят мащабния форум. Специална благодарност получи и доц. д-р инж. Нели Калчева от катедра „Софтуерни и интернет технологии“ и председател на научния и организационен комитет на събитието.

Купи, медали, грамоти, парични и предметни награди на победителите бяха връчени лично от проф. д-р Драгомир Пламенов, ректор на Технически университет – Варна, който отбеляза: „Благодарим на организаторите от университета, както и на фирмите съорганизатори, които традиционно подкрепят това състезание и стоят зад нашите млади хора. Поздравления за всички 68 участници и ви уверявам, че са важни вашите мотивация и желание, а ако те са налице, успехите несъмнено ще дойдат. Желая успех на първите 9 състезатели, които ще бъдат в отбора на университета в Републиканската студентска олимпиада по програмиране и от името на академичното ръководство им обещаваме подкрепа.“

На първо, второ и трето място в състезанието бяха класирани следните участници:

  1. Дейвид Петров Кирчев, студент от 1-ви курс, специалност СИТ, решил 8 задачи
  2. Диян Радославов Димитров, студент от 2-ри курс, специалност СИТ, решил 6 задачи
  3. Ясен Яворов Дамянов, студент от 2-ри курс, специалност СИТ, решил 5 задачи

Представители на фирмите поздравиха и наградиха победителите и участниците в олимпиадата, решили определени задачи, съставени и предоставени от тях. 

Състезанието тази година събра 68 студенти, които трябваше да решат 100 задачи в онлайн платформата HackerRank за 100 дни, а първите 12 от тях участваха в присъствената олимпиада, на която се отличиха първите трима победители и първите 9 състезатели, бъдещи участници в Републиканската студентска олимпиада по програмиране, които ще бъдат в три отбора и ще представят университета.

(Visited 8 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close