Откриха STEM център във Варненската морска гимназия

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp
STEM център FabLab бе открит във Варненската морска гимназия „Свети Николай Чудотворец“.  Той е разположен в четири помещения, с обособени зони за програмиране и роботика, зона за обучение с мобилни и 3D технологии, зона за обучение с виртуална и добавена реалност и зона за отдих.

Иновативният образователен център е от ново поколение и предоставя възможности за иновации, осигурява практическото измерение на учебната програма и мотивира учениците да придобият компетентности и умения, ориентирани към практиката и бъдещата им професионална реализация, обясни директорът на учебното заведение Виолета Шишкова.

Гости на събитието бяха Наталия Михалевска, директор на дирекция “Образование на българите в чужбина и училищни мрежи“ в МОН, Лилия Христова – директор на дирекция „Образование и младежки дейности“ в Община Варна, Ирена Радева – началник на РУО Варна, представители на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, Техническия университет, директори на професионални гимназии, представители на партньорски организации, бивши възпитаници на училището.

След откриването ученици от гимназията направиха демонстрации, с които представиха възможностите на SТЕМ центъра.

 

(Visited 8 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close