Откриха солна стая в детска градина „Дружба“

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Солна стая бе открита в ДГ № 14 „Дружба“, съобщиха то дирекция „Образование и младежки дейности“ към Община Варна. Това е първо подобно помещение в детско заведение в нашия град, съобщи Лилия Христова, директор на дирекцията, която заедно с екип специалисти посети новата придобивка. Фирмата, доставила, монтирала и поддържаща халогенератора в солната стая, е „Генев – Т.С.“ ЕООД.

Средата в солната стая предполага свободни игри и занимания на деца. Посещенията ще се осъществяват по график за всички възпитаници в ДГ „Дружба“ след информирано съгласие на техните родители. Солната терапия е начин за подобряване на здравето като въздейства върху дихателни, кожни заболявания и психични проблеми. Екипът на детската градина е уверен, че постепенно ще се повиши имунитета на децата и ще се намали заболеваемостта. Предстоят анализи и споделяне на добър опит.

Това е поредна иновативна крачка за укрепване здравето на деца и персонала, израз на усилията на целия екип, получил приза „Аз гарантирам щастливо детство“, заявиха от ДГ „Дружба“.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close