Откриха нова спортна зала в Морско училище

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Зам.-министърът на отбраната – Александър Петков, и зам.-министърът на транспорта и съобщенията – Владимир Върбанов, откриха нова спортна зала във ВВМУ “Н. Й. Вапцаров“ навръх отбелязването на 141-вата годишнина от основаването на Морско училище миналата седмица.

Лентата прерязаха двамата зам.-министри заедно с началника на флотската Алма матер – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и командора на ВМС – контраадмирал Кирил Михайлов.

Новата зала е мултифункционална, с игрища за волейбол, баскетбол и футбол. Оборудвана е и с електронно табло и в нея ще могат да се провеждат и спортни състезания.

Обновената зала е част от многокомпонентния Спортен комплекс в Морско училище, включващ плувен басейн, фитнес, открит корт за тенис и открити игрища за футбол и баскетбол. Реновацията на многофункционалната зала стана възможна с помощта на Министерството на отбраната.

Преди официалното откриване на спортното съоръжение двамата зам.-министри се запознаха с проектите, по които флотската Алма матер работи, и целите, които си поставя. След презентацията флотилен адмирал Медникаров ги запозна с актуални въпроси и проблеми, свързани с морското военно и гражданско образование.

Зам.-министрите разгледаха Центъра за кибероперации и част от тренажорите към Навигационния факултет в Училището.

(Visited 2 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close