Откриха “Младежка академия Варна”

Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

В изложбената зала на Регионален телевизионен център -Варна беше даден старт на “Младежка академия-Варна“.

В академията ще се обучават 20 младежи в изработка и монтаж на видеа и късометражни филми. Участниците  представиха себе си и своята мотивация за участие в специализираното обучение, което се провежда със съдействието на Регионален телевизионен център-Варна към БНТ.

В техническите зали на телевизията, младежите в рамките на няколко месеца ще се научат да създават сценарий, да заснемат с професионална видео-техника, да монтират и озвучават различни видео продукти.

Участниците в Младежката академия са гимназисти от почти всички варненски средни училища и са на възраст от 14 до 18 години. Обединява ги интереса към новите знания, журналистиката, кинематографията и желанието им да бъдат полезни на връстниците си относно рисковете от насилие в ежедневието.

Понастоящем липсват програми за първична превенция, залегнали в образованието.

Ето защо младежите ще създадат в края на обучението си 10 късометражни филма по реални истории на техни връстници, които ще променят гледната точка към сексуалните посегателства над момичета сред самите тийнейджъри.

Инициативата е част от  Проект “Не значи НЕ!“ , който се изпълнява с финансова подкрепа на Фонд Активни граждани България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство от Сдружение “Дебют“ в партньорство със Сдружение “Моят град“.

(Visited 1 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

Последни публикации

Close